E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD tahvilleri, hisseler üzerinde baskı oluşturuyor---

ABD tahvilleri, hisseler üzerinde baskı oluşturuyor

ABD tahvilleri, hisseler üzerinde baskı oluşturuyor
28 Eylül 2021 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Avrupa’da baş gösteren enerji sıkıntısının Çin’e de sıçradığı görülürken, enerji tarafında yaşanan sıkıntılar ve artan girdi maliyetleri üretim tarafını etkiliyor. Bazı fabrikaların üretimlerini azaltması ve artış kaydeden enerji maliyetleri büyüme ve enflasyon kaynaklı endişeleri gündemdeki tutuyor. Enerji maliyetlerindeki artış ve bu tarafta oluşan darboğaz ile gündemdeki ana risk başlıkları küresel piyasaların takibinde yer almaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek 

17:00 Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftaya başlarken risk iştahının güç kazandığının görülmesine karşın enerji krizi ile ABD tahvil faizlerindeki yükseliş günün ilerleyen bölümünde hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Ana risk başlıkları ve ABD tahvil faizlerinin seyri yakından izlenecektir. Dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,51 oranında yükselişle 1.391,74 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,82 – 8,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:20 itibariyle 8,82’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yurtdışındaki pozitif havanın etkisi ile yükselişle başlayan BIST 100 Endeksi 1.400 civarında dirençle karşılaştı ve günün geri kalanında 1.380 – 1.400 bandında seyretti. Endekste son düşüş trendi bugün itibariyle 1.403 civarında bulunuyor. Buranın geçilmesi kısa vadeli bir rahatlama sağlayabilir ancak önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi ana direnç olarak 1.425 seviyesini takip ediyoruz ve burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz. Aşağıda ise son düşüşte cuma günü gördüğümüz dip olan 1.376 referans noktamız. Buranın altında 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 seviyesine kadar önemli bir destek bulunmuyor. 1.425 seviyesi geçilmediği sürece buranın gündemde kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 28/09/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Taze Kuru Gıda ve Dagi Giyim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)