E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvilleri geriledi---

ABD tahvilleri geriledi

ABD tahvilleri geriledi
10 Temmuz 2013 - 20:13 borsagundem.com

ABD'de bugün gerçekleştirilecek 21 milyar dolarlık tahvil ihaleleri öncesinde tahviller geriledi

ABD 10 yıllık tahvilleri, bugün gerçekleşecek 21 milyar dolarlık tahvil ihalesi ve Fed'in Haziran toplantısı tutanaklarını açıklaması öncesinde son üç günde ilk defa geriledi.
Gösterge tahvil faizleri, 2 ve 30 yıllık tahvil faizlerine oranla 2011 yılından bu yana en yüksek seviyede seyrederek, 10 yıllıklara olan talebin diğerlerine oranla düşüşünü yanstıyor. Tahviller, ABD'de satışların artmasıyla toptancı stoklarındaki beklenmeyen düşüş sonrasında kayıplarını genişletti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bugün bir konuşma yapması bekleniyor.
New York'ta bulunan UFJ Securities USA Inc. kıdemli tahvil traderı Thomas Roth, "Ekonomi daha iyiye gidiyor, bu da yüksek faiz anlamına geliyor. Toptan satış verileri bir başka 'boğa piyasası' işaretiydi. Şimdi stoklar düşüyor, satışlar tırmanıyor. Bunun anlamı da daha fazla stok yapılacağı" ifadelerini kullandı.
10 yıllık gösterge ABD tahvil faizleri üç baz puan, yani 0.03 yüzde puan, yükselerek New York saati ile 12:01'de yüzde 2.66 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 9/32, yani 10,000 dolar nominal değerde 2.81 dolar, düşerek 92 3/32 oldu. Faiz 8 Temmuz'da yüzde 2.75'e kadar tırmanarak Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
Hazine tahvilleri bu yıl yüzde 3.4 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı10 Temmuz 2013 20:18

    Artık FED aylık değil yıllık konuşmalı. Adamlar İngilizce'de kimsenin bilmediği kelimeleri kullanmaya başladı. Yani anlaşılmamak üzere yaptıkları gayretlerin sonuna gelindi. Bu akşam gazeteciler ne soracak ve nasıl cevap verecekler bence ders konusu olabilir. Çok konuşup hiç bir şey dememe konusunda Sayın Süleyman Demirel'i örnek alsınlar. Bu konunun uzmanı Greenspan bu durumu gayet iyi biliyordu. Anlaşılıyorsam muhtemelen yanlış anlaşılıyorumdur demişti.