E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizlerinde düşüş sürüyor---

ABD tahvil faizlerinde düşüş sürüyor

ABD tahvil faizlerinde düşüş sürüyor
26 Aralık 2018 - 12:28 borsagundem.com

ABD Hazine tahvil faizleri, ABD endeks vadeli kontratlarındaki düşüş ile birlikte aşağı hareketini sürdürüyor

ABD Hazine tahvil faizleri, ABD endeks vadeli kontratlarındaki düşüşün küresel hisse senedi satış dalgasının sürebileceğini işaret etmesinin ardından bu haftaki düşüşünü sürdürdü. Küresel hisse senetlerindeki düşüş ile birlikte artan güvenli liman alımları ABD tahvillerini desteklemeye devam ediyor.  Japonya tahvilleri karışık seyretti.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek Nisan ayından bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 2.72'ye indi ve 2 Nisan'daki en düşük seviyesi olan yüzde 2.7153'deki desteğine yaklaştı.

Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Salı günü Eylül 2017'den bu yana ilk kez sıfır seviyesini gördükten sonra değişmeyerek yüzde 0.01 seviyesinde kaldı.

Tokyo'da Nomura Securities kıdemli faiz stratejisti Takenobu Nakashima, "Japonya faizleri Salı günü günü düştü. Bu düşüş yalnızca riskten kaçınma eğiliminden değil, aynı zamanda Japonya Merkez Bankası'nın tahvil alımlarının güçlü sonucundan kaynaklanıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)