E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvil faizleri yükseliyor---

ABD tahvil faizleri yükseliyor

ABD tahvil faizleri yükseliyor
29 Haziran 2013 - 12:54 borsagundem.com

ABD tahvil faizleri Bernanke'nin 19 Haziran'da yaptığı konuşmanın ardından toparlanma sürecine yavaş yavaş devam ediyor

ABD'de Fed yöneticisi Jeremy Stein'in açıklamalarının Eylül ayından itibaren varlık alımlarında azaltma olabileceği söylentilerini artırmasıyla 10 yıllık tahviller düşerken, tahvil faizlerinin de 2011 yılından bu yana en yüksek noktaya doğru yol almasını sağladı.

Tahviller aynı zamanda Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker tarafından tahvil alımlarına karşı olduğu açıklamasının yapılmasıyla kayıplarını genişletti. Stein açıklamalarında politika yapıcıların "Diyelim ki Eylül ayında yapılacak toplantıda" politika yapıcıların bir karara varırken ekonomik toparlanmada gösterilen ilerlemeye konsantre olmaları gerektiğini dile getirdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke ise 19 Haziran'da yaptığı açıklamalarda tahvil alımlarının bu yılın sonuna doğru azaltılabileceği ve 2014 yılı ortalarında sonlandırılabileceğini açıklamıştı.

New York'ta bulunan Deutsche Bank AG sabit getirili işlemler direktörü Gary Pollack, "Piyasalar son zamanlarda çok volatil bir görüntü sergiledi ve Fed mesajlarıyla ekonomik verilere çok hassas bir durumdalar. Hiç kimse kapıdan çıkan son kişi olmayı istemediği için piyasalar biraz sabırsızlık gösteriyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 1 baz puan yükselerek dün New York saatiyle 17:00'da yüzde 2.49'a ulaşırken, bu seviye gün içerisinde yüzde 2.55'i gördü. 24 Haziran'da yüzde 2.66'ya kadar yükselen faizler Ağustos 2011'den bu yana zirve seviyesini görmüştü. Faizler bu hafta genelinde 5 baz puan düştü.

ABD 30 yıllık tahvil faizleri ise 4 baz puana varan yükselişlerle yüzde 3.58'i görürken, daha sonra yüzde 3.5'e geriledi. 24 Haziran'da yüzde 3.65 olan 30 yıllık tahvil faizleri Eylül 2011'den bu yana en yüksek seviyeye dokundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)