E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvil faiz tahminlerini yükseliyor---

ABD tahvil faiz tahminlerini yükseliyor

ABD tahvil faiz tahminlerini yükseliyor
03 Temmuz 2013 - 11:33 borsagundem.com

Analistlerin ABD tahvil faizlerine yönelik tahminlerinde son 8 ayın en sert artışı görüldü

Ekonomistler ABD'de 10 yıllık tahvil faizlerine yönelik tahminlerini Fed tarafından varlık alımlarının bu yıl azaltılacağı spekülasyonlarıyla 8 ayın en yüksek seviyesine çekti.
Bloomberg tarafından bankalar ve tahvil şirketleriyle yapılan ankete göre faizler 31 Aralık'ta yüzde 2.42 olacak. Ekonomik büyümenin Fed'e varlık alımlarını azaltması için biraz daha alan yaratmasıyla beraber ABD tahvil faizine yönelik tahminler Ocak ayındaki yüzde 2.14'lük seviyeden yükseldi. ABD bugün 9 Temmuz'da başlatmayı planladığı 3, 10 ve 30 yıllık tahvil ihalelerinin boyutunu açıklamayı planlıyor. Tahviller geçtiğimiz 9 haftanın 7'sinde düşüş yaşadı.
Seul'de bulunan Samsung Asset Management sabit getiri direktörü Kimg Youngsung, "Satın almak için hâlâ bekliyoruz. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca böyle bir düşüş görmeştim. Parasal genişleme önümüzdeki yıl durdurulacak" yorumunu yaptı.
10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 08:04'te çok değişmeyerek yüzde 2.46 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 93 25/32 oldu. Tahminlerin artmasına rağmen beklentilerin şu anki faiz seviyesinden daha düşük olması iki aylık yükselişin sonuna gelinmiş olabileceği sinyalini veriyor.
ABD büyük ihtimalle 32 milyar dolarlık 3 yıl vadeli tahvil, 21 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ve 13 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil satmaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)