E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Suriye'den ne zaman çekilecek---

ABD, Suriye'den ne zaman çekilecek

ABD, Suriye'den ne zaman çekilecek
11 Şubat 2019 - 08:31 borsagundem.com

ABD'li Orgeneral Joseph Votel, 'ABD "haftalar içinde" askerlerini Suriye'den çekmeye başlayabilir' dedi

ABD ordusunun Ortadoğu'daki güçlerinden sorumlu Orgeneral Joseph Votel, ülkesinin Suriye'den askeri varlığını çekmeye "haftalar" olarak telaffuz edilecek bir süre içinde başlayabileceğini söyledi.
Ancak Votel, Suriye'den çekilmenin başlangıcının sahadaki gelişmelere bağlı olarak şekilleneceğine dikkat çekti. ABD'nin desteklediği güçler şu anda Suriye'nin Irak sınırı yakınlarına sıkışan İslam Devleti militan örgütü güçlerine karşı son taarruzu yürütüyorlar.

ABD'nin Suriye'den ekipman çekmeye daha önce başladığını ifade eden Votel, bu ülkedeki 2,000'in üzerindeki askerin geri çekilmeye günlerle mi yoksa haftalarla mı telaffuz edilecek bir süre içinde başlayacağı sorusuna, "Muhtemelen haftalar içinde. Ancak her zaman olduğu gibi her şey sahadaki duruma bağlı" cevabını verdi.

Votel, Ortadoğu gezisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada "Geri çekilme konusunda... işlerin istediğimiz doğrultuda ilerlediğini düşünüyorum... İnsanları çekmek, ekipman çekmekten çok daha kolay. Bu yüzden şu anda ihtiyaç duymadığımız ekipmanları geri çekiyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık ayında sürpriz şekilde ABD'nin Suriye'den askerlerini çekeceğini söyledikten sonra askeri yetkililer alelacele sahadaki askeri kazanımlarını muhafaza edecek bir çekilme planı hazırlamaya başladı. Askerlerin çekilmesini sağlamak için yüzlerce asker daha Suriye'ye gönderildi.

ABD'li yetkililer Suriye'den çekilmeye başlamanın Mart ya da Nisan ayına sarkabileceğini daha önce söylemiş ancak sahadaki karışık durum nedeniyle net bir tarih ortaya koyamamışlardı. Votel geri çekilmenin ne zaman tamamlanacağı konusunda bir tahminde bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş11 Şubat 2019 12:35

    saflığı bırakın hiç bir zaman çekilmeyecek ,ancak Atatürk gibi tekme atacak birsi lazım zaman def olur eytttttttt amarıga 

  • mehmet yılmaz11 Şubat 2019 13:27

    yiyorsa pydnin enişteleri amerikanın bölgesine gitte gör OBÜSÜN BAŞINI.