E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Suriye’deki petrol sahalarını ele geçirme çabalarına güç kullanacağız---

ABD: Suriye’deki petrol sahalarını ele geçirme çabalarına güç kullanacağız

ABD: Suriye’deki petrol sahalarını ele geçirme çabalarına güç kullanacağız
28 Ekim 2019 - 20:56 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’deki petrol yataklarını koruyacaklarını ve diğer tarafların bu yatakları ele geçirme çabalarına güç kullanarak yanıt vereceğini belirtti.

Esper, bugünkü basın toplantısında, “ABD, Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarının kontrolünü sürdürecek. (IŞİD lider Ebubekir) El Bağdadi sağken bu yataklar IŞİD’in finansal kaynağı olarak operasyonlarına destek sağlıyordu” dedi. 

Esper, “ABD ordusu, yatakları tehdit eden tüm güçlere ciddi yanıt verecek” diye ekledi.

Daha önce Suriye devlet televizyonu, bir konvoy ABD askerlerinin Irak’tan Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke bölgesine geri döndüğünü bildirmişti.

Suriye'den çekilen ABD askerleri petrol bölgesine geri döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet30 Ekim 2019 09:29

    petrol bahane.. içerdeki lobilere petrol diyorlar.. aslında orada üretilen petrol çok cüzi.. maksat silah satmak.nokta

  • fafa29 Ekim 2019 16:12

    İşte adaletiniz,demokrasi anlayışınız,ahlakınız petrolden ibaret.Milyonlarca Iraklıyı öldürdünüz,soy kırım yaptınız,ama güçlüsünüz,haklısınız.Ahlakı yüce!Avrupa ülkeleri ses çıkarmıyor,bir de bizi savaş suçlusu olarak yargılamaya çalışıyorsunuz.Derdiniz petrol,demokrasi getiriyoruz diye bizi kullandınız.

  • Miroğlu 29 Ekim 2019 13:16

    ABD bosuna Artislik yapma, senin yüzünden verdigimiz sehitlerin kaninda seni bogariz.ABD NIN Bu saldirigan Tavri korkudan. KORKUSU petrolü kaybetmek degil , Bütün Islam ülkelerinin ayağa kalkip Onlari orta dogu dan def etmesi. . Kahpe BATI

  • fafa29 Ekim 2019 16:15

    Çok safsın,kendini kandırıyorsun.Bütün İslam ülkeleri ayağa kalkarmış!Pöh!Pöh!Ben bile korktum.

  • Sakıp Sencan29 Ekim 2019 11:50

    batı batı diyorlar çoğu satılmışlar.alın sizlere batı.işgal ettiğiniz hiç bir ülkeden hayır gelmemiştir.hepsi issiz güçsüz ekmek dahi bulamıyorlar.bunlar ise refah içinde yaşıyorlar.

  • Yorum29 Ekim 2019 11:50

    Rusya yı kışkırtmaya çalışıyorlar ama rusya bunları topa çevirecek

  • Uyumsuz29 Ekim 2019 09:17

    Suriye ye ait olan petrol ve dogalgaz yataklarının üstüne çök sonra petrol için savaşırız de ahlaksız terörün ağababaları kimin malını kimden koruyorsunuz. Hani suriye egemen bir devletti hani onların toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerekiyordu. Tüm bunlar biz teröristlere karşı operasyon yaparken mi geçerliydi teksas haydutları...

  • Emrah29 Ekim 2019 07:31

    Eğer suriye'de petrol varsa bu ihtimal var.o coğrafyada yaşayan Suriye halkınındır. Senin değil sömürgeci abd aynısını ırakta yaptın.senin ne işin var abd bu coğrafyada evine dön.

  • Yorum29 Ekim 2019 02:19

    Ölümde var yiğidim dikkat et

  • döşemeci29 Ekim 2019 00:38

    Kesinlikle birlik olmanın zamanıdır. Güçlü olacaksın ki kimse seni tehdit edemesin. Ne Çin ne Rusya "Hoppp ne yapıyorsun sen?" diyemiyor ABD'ye. Adam mektup yazıyor; tehdit ediyor. O dakika Suriye'ye giriyoruz. Birlik olursak kimse Türkiye' ye tehdit savuramaz. Birlik ve beraberlik olmazsa bizi daha beter edecekler...

  • recep28 Ekim 2019 23:33

    Oraya çök buraya çök. Karşılıksız dolar sat. Ne zamana kadar gidecek bu düzen?

  • Türkoğlu 28 Ekim 2019 23:25

    Lanet olsun sana emperyalist ABD.

  • Kamil28 Ekim 2019 23:23

    Suriye'ye ait topraklarda elde edilen petrol Suriye'ye aittir. Kuyuları DEAŞ işletiyor diye Abd'nin koruma bahanesiyle el koyması gasptır. Rusya uydu görüntüleriyle ABD askerlerinin çıkan petrolü üslerine götürdüğünü ispatladı. Ne yüzsüzlük, ne arsızlık ama. Güçlüyüm diye efeleniyor.

  • Selahattin Ölmez28 Ekim 2019 21:40

    Tabi PKK'ya verdiğiniz silahların paraları nasıl alacaksınız. Suriye'nin petrollerine çökerek. Yoksa siz günahınızı dahi vermezsiniz. Sizin tek tanrınız var o da para para para.

  • mehmet28 Ekim 2019 21:17

    Petrol bahane. Silah ticaretinden kat be kat daha fazla kazanıyorlar. Kıyas yaparsanız dünyada 100 bin de bir bile değildir üretim.