E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Suriye'de yeni bir askeri hava üssü kurdu---

ABD Suriye'de yeni bir askeri hava üssü kurdu

ABD Suriye'de yeni bir askeri hava üssü kurdu
15 Nisan 2019 - 16:03 borsagundem.com

ABD, Suriye'nin kuzeyinde Rakka kenti yakınındaki Ayn İsa kasabasında yeni bir askeri hava üssü kurdu.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD, Suriye'nin kuzeyinde DSG ile IŞİD'den aldığı yerlerde askeri üsler kurmaya devam ediyor. Daha önce IŞİD ile mücadeleyi gerekçe göstererek Suriye'de olduğunu beyan eden ABD, IŞİD'in bitmiş olmasına rağmen Suriye'de çekilmek yerine askeri varlığını artırıyor. 

Suriye kuzeyinde DSG'nin olduğu bölgelerde 25 askeri üssü olan ABD, iki sene önce IŞİD'den alınanAyn İsa kasabasında yeni bir askeri hava üssü kurdu.

Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkili ABD'nin kurduğu üs ile ilgili Sputnik'e konuştu.

‘KOBANİ İLE RAKKA'NIN TAM ORTASINDA YER ALIYOR’

 ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde askeri varlığını artırdığını belirten DSG yetkilisi, şunları aktardı: 

" Suriye'de IŞİD'in elinde hiçbir bölge kalmadı ancak tehdidi devam ettiğinden ABD bölgede askeri varlığını artırıyor. ABD, bölgeye askeri sevkiyatlar yapmaya devam ediyor. Bölgenin yeniden inşası için de sevkiyatlar yapıyor. ABDAyn İsa kasabasında yeni bir askeri hava üssü yapıyor. Bu üs Ayn İsa'nın güneyinde yapılıyor. Bu üs Kobani ile Rakka'nın tam ortasında yer alıyor. Üssün çevre güvenliği DSG'nin özel savaşçıları tarafından alınıyor. ABD'li askeri yetkililer bizlere Suriye'de kalmaya devam edeceklerini dile getiriyor. Bölgedeki hareketlilikleri de o yöndedir."

ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha önce DSG'nin elindeki Derik, Deyr ez-Zor,  Rakka, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Ayn İsa, Menbiç, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsler kurmuştu.

ABD, Kobani güneyinde Ğerebışk köyünde ve Tabka kentinde ise büyük bir askeri hava üssü kurmuştu. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ15 Nisan 2019 22:25

    abd ile ,gelecekte bir savaş kapıda.o yüzden acilen s 400 leri almalıyız.abd de bundan korkmaktadır.abd incirlik ve kürecik ilcemizden çıkartmalıyız.ülkemizdeki tüm olumsuzlukların altında ve ölen şehitlerimiz sebebi bunlardır.

  • Kamil15 Nisan 2019 21:03

    S 400 lerin alınışı cuk oturdu . Baksanıza abd Suriye'de yeni bir askeri hava üssü daha kuruyormuş. İsraili koruyacak, suudileri kollayacak. E bizi kim koruyacak. Bize bizden başka dost yok. F 35 leri paşa paşa vereceksiniz, üretiminde bizim de katkımız var, yazılımlarını da biz kuracağız. 35 inci paralelin altına uçamazsın tehditleri , ırak savaşında kaldı. Abd o zaman da pkk yı koruyordu, şimdi de öyle. Kullanacağı kim varsa önce korur, sonra kelepçeler (6)  (6)  (6) 

  • Türkoğlutürk 15 Nisan 2019 17:23

    Kimdi o ABD askeri ne namaz kılanlar

  • Kamil15 Nisan 2019 17:13

    S400 füzeleri Türkiye için önemli bir ihtiyaç bence. Amerika müttefiklerini korumak ve karşılığında onların maddi imkanlarından faydalanmak için onlara güvenlik sağlamayı düşünüyormuş galiba. Asıl müttefikleri konumunda olan İsrail, Mısır, Arabistanin güvenliği için Türkiyeyi bölgede negatif duruma getirmek. Kıbrısta büyük bir üs kurmak, Türkiye nin güçlü silah sistemleri olan s400 leri almasını engellemek, Suriye de ileriki projeleri için bir koridor oluşturup kademe kademe bunu hayata geçirmeyi düşündüğü söyleniyor. Türkiye aldığı kararlar ile Amerika'nın hep oyunlarıni bozuyor ve bu yüzden ambargo uygularim, ekonomik yaptırımlar yaparım diyor. Müttefik olan bir ülkeye bunlar yakışmıyor. Amerika'nın hileli oyunlarınin gerçekleşmesi için, sözlerini dinleyen, Türkiye lazım. Silah sistemleri zayıf olmalı, güçlü olmamalı. Bir şekilde anlaşmaya zorunlu kılarak negatif pasif ülke haline getirmek için elinden geleni yapıyor

  • Malatyali15 Nisan 2019 17:09

    Tum dunyanin belasi haydut devlet eskiya devlet amerikadir

  • Eyyy15 Nisan 2019 16:11

    ABD iyice yerleşti.