E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Suriye'de Türkiye sınırı yakınlarında askeri hava üssü kuruyor---

ABD, Suriye'de Türkiye sınırı yakınlarında askeri hava üssü kuruyor

ABD,  Suriye'de Türkiye sınırı yakınlarında askeri hava üssü kuruyor
15 Ağustos 2019 - 15:52 borsagundem.com

ABD, Suriye'nin kuzeyinde Rasul Ayn (Serekaniye) kentinde yeni bir askeri hava üssü kuruyor. Üsten ABD'ye ait helikopterler iniş kalkış yapabilecek.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre ABD, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Rasul Ayn kentinde askeri hava üssü kuruyor.  

Suriye kuzeyinde 26 askeri üssü olan ABD, Resul Ayn kentinde yeni bir askeri hava üssü kurmak için çalışmalara başladı.

Askeri hava üssü Rasul Ayn kentinin güneyinde yer alan Tel Erkam bölgesinde kurulacak. 5 kilometrelik alana yapılan Askeri üssün gelecek aya kadar tamamlanması bekleniyor. Askeri üssün çevresi ABD'li askerler tarafından korunurken, üsse ABD'li yetkililer dışında kimse giremiyor. 

ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha önce Derik, Deyr er Zor, Rakka, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsler kurmuştu.

ABD, Kobani güneyinde Ğerebışk köyünde ve Tabka kentinde ise büyük bir askeri hava üssü kurmuştu.

Türkiye, PYD ve YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, 'IŞİD’e karşı zafer' açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan ABD askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise 'IŞİD'e karşı mücadele' olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...15 Ağustos 2019 22:31

    incirlik artık kapansada olur : ))

  • ersan15 Ağustos 2019 22:30

    rampalar geldı. füzeler yok piyasada..acaba.seneye yazamı.gelecek.acıklama yok

  • CAFER KILIÇ15 Ağustos 2019 21:07

    hava savunma sistemleri almakta ne kadar haklı olduğumuzun bir kanıtı.

  • ee15 Ağustos 2019 22:33

    rus uçaklarınıda s400 ler vurabiliyor mu ? : )) s400 ler abd ve natodan bizleri koruyacak. rusya kardeş dimi. koministler yani :D 20 yıldır oryantal oldun mezdeke 4 leyecek seninle ahahaha... 1 yıl once kotoledıklerını, şimdi övüyorsun :D senin gibilerin nesli tukenıyor koruma altına aldık. azalıyorsunuz sonyardakyus :D

  • Ramos15 Ağustos 2019 20:49

    Adamların toprağı istediğini yapar 

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ15 Ağustos 2019 18:27

    kurarsa kursun bir abd ile savaş olur ise rahatlıkla obüsler ile yerle bir ederiz.

  • ahahah15 Ağustos 2019 22:35

    sen git  yüzyıllardır var olan 3 tane naşı koruyama 3- 5 eli silahlı terör gruplarından, sonra ABD ye obüsle ateş et :D koskoca ordun suriye sınırında bekliyor, trump girmeyin dediği için, bin abd askeri suriyede diye...   :)) KURTLAR VADİSİ İZLEYE İZLEYE YETİŞEN NESLİN KENDİNE FAYDASI YOK Kİ, MİLLETE OLSUN... adam atari oynu oynuyor ahaha

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ15 Ağustos 2019 18:25

    bizim S400 ranpasını urfa ya kurmamız lazım.abd bize saldırır ise ne kadar uçağını düşürsek kardır.

  • hahah15 Ağustos 2019 22:37

    ya hakkaten ciddimi yazıyornuz ? yoksa kızdırma içinmi anlamadım... ABD roket sistemlerini yok etmek için denizden ardı ardına 250 + 200 + 250 + 500 + gibi denizden karaya füze gönderiyor. bizlerin s400 lerin toplam roketi 500 tane olacak. yani keklik gibi ortaya bu rampalarıkurarsan, gizleyemez, ateş edemeden imha ederler. ya cahil cahil yazıyonuz. okuyun  be kardeşim. dünyadan haberiniz yok. bilgi cahilisiniz. :D