E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD, SPK'sının başına Biden kimi getirecek?---

ABD, SPK'sının başına Biden kimi getirecek?

ABD, SPK'sının başına Biden kimi getirecek?
13 Ocak 2021 - 08:25 borsagundem.com

Biden'ın, Gary Gensler'i ABD SEC başkanı olarak ataması bekleniyor

Gary Gensler'in, ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı olarak atanacağı bildirildi.

Gensler, 2009'dan 2014'e kadar Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) başkanıydı ve Kasım ayından beri Biden’ın finans sektörü gözetimi için geçiş planlamasına öncülük ediyor.

Gensler'in SEC Başkanı olarak atanmasının, Wall Street bankalarının, işlemcilerin, fonların ve kamuya açık şirketlerinin Başkan Donald Trump’ın SEC başkanı Jay Clayton yönetiminde gördükleri dört yıllık kural gevşetmeye son vermesinin beklendiği bildirildi.

CFTC'de Gensler'in 2007-2009 mali krizini takiben Kongre tarafından zorunlu kılınan dramatik yeni takas ticareti kurallarını uyguladığı ve güçlü Wall Street çıkarlarına karşı koymaya istekli, inatçı biri olarak ün kazandığı belirtildi.

Takasbank, gümüş teminatlarını belirledi

3 Cumhuriyetçiden Trump'ın azline destek

Pence, Trump'ı görevden almak için adım atmayacak

ABD borsaları yatay seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İtri13 Ocak 2021 11:12

    Mahellenin deli der gibi ABD'nin spksi ne demek oluyor;)

  • Oksenis Karert13 Ocak 2021 10:46

    Borsada ückağıtcılık yapanlar veya yapmaya niyetli olanlar  b.ku yediler.bizim borsada hiç bir hisse senedi 66 kat bir senede yükselmemiştir.asla izin verilmez.tahtası kapatılır.yapanlar 80 sene ceza en az 100 milyon dolar ceza alır.

  • Cingöz13 Ocak 2021 09:57

    Abd spksi demek, ağır hakaret bence.sozde finansal düzenleyici otorite, bence Kılıçdaroğlu küçümsemek istediği kişiler için kullanmalı. Abdnin ezigi, capsizi, kolpacisi anlamında

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Ocak 2021 10:42

    Kılıçtaroğlu zaten sabah başka akşam başka söyleyerek kendi kendi rezil etmiştir.ayrıca hiç bir proje ve vizyon sunamayarak, tetöristleri destekleyerek ve onlar ile işbirliği yaparak asıl kendiliğini ve inandırıcılığını kayıp etmiş kişiden bahis ediyorsun.