E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD SPK'sı SEC ispiyoncusuna 114 milyon ödeyecek---

ABD SPK'sı SEC ispiyoncusuna 114 milyon ödeyecek

ABD SPK'sı SEC ispiyoncusuna 114 milyon ödeyecek
26 Ekim 2020 - 11:59 borsagundem.com

Bir soruşturmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na yardım eden ispiyoncuya, 114 milyon dolar ödül verilecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir soruşturmada yardımcı olan ispiyoncuya 114 milyon dolarlık rekor bir ödül ödemesi yapacak. SEC’ten yapılan açıklamada, “Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, verdiği bilgiler ve yardımı sayesinde SEC’in başarılı bir yürütme gerçekleştirmesini sağlayan ispiyoncuya 114 milyon doların üzerinde bir ödül açıklaması yaptı” dendi.

Açıklamanın devamında, “114 milyon dolarlık ödül, SEC ile olan işbirliği için yaklaşık 52 milyon dolar ve ilişkili bir konuda yardım alan bir başka kurumdan gelen 62 milyon dolardan oluşuyor” ifadeleri kullanıldı.

Bu ödül, daha önce Haziran ayında verilen 50 milyon dolarlık ödülü geride bıraktı. Haziran ayındaki ödülü, iki kişi paylaşmıştı.

SEC Başkanı Jay Clayton, “bugün açıklanan bu önemli ödül, komisyona önemli bilgiler sağlayan kişileri ödüllendirme konusundaki bağlılığının bir göstergesi” dedi Açıklamasının devamında, “ispiyoncular menkul kıymetler yasalarının uygulanması konusunda önemli katkılar sağlıyor ve bu kişilere olabildiğince hızlı ve etkili bir şekilde daha fazla para vermek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Newsmax’ın haberine göre, SEC ödülün hangi soruşturma dahilinde verildiğine ya da bilgiyi kimin paylaştığına dair bilgi vermekten kaçındı.

SEC yetkilisi Jane Norberg, “umarım rekor seviyedeki bu ödül, diğer kişilerin de muhtemel menkul kıymetler yasası ihlallerine karşı bir adım atmasına neden olur” dedi. Norberg’e göre “bu ödülden alınan en büyük derslerden biri, şirketlerin ispiyoncu raporlarını ciddiye alması gerektiği.” Norberg, “bunun nedeni SEC’in halihazırda bu bilgiye sahip olması ya da kısa sürede ulaşacak olması. Bunları takip edeceğiz” dedi.

2010 yılında çıkan Dodd-Frank Wall Street reform yasası, SEC’e, “özgün, zamanında ve güvenilir bilgi” veren kişilere finansal ödüller verme yetkisi sağladı. Bu da yürütme konusunda başarıya yol açıyor.

SEC 2012 yılından bu yana 108 ispiyoncuya toplamda 676 milyon dolar ödedi. Bu para ise menkul kıymetler yasası ihlalleri nedeniyle kesilen cezalardan oluşan bir fon tarafından finanse edildi.

Wall Street için kritik hafta

 

Borsa çöküşü korkusu yükseldi

 

Küresel piyasalarda gündem yoğun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)