E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD sözcüsünün S-400 açıklamasına cevap geldi---

ABD sözcüsünün S-400 açıklamasına cevap geldi

ABD sözcüsünün S-400 açıklamasına cevap geldi
10 Temmuz 2019 - 12:12 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: Ortagus’un açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün dün (9 Temmuz) S-400 hava savunmasistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeniniçeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Türkiye’yi S400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trumpda G20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir. Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük.

ABD’ninS400 sisteminin F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundakiendişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik birçalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıtalamadık. ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecekyanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum10 Temmuz 2019 14:40

    Katara patriot satarken abd prlamentusundan onay çıkıyor da türkiyeye onay çıkmıyor öylemi suudilere çıkıyor türkiyeye çıkmıyor öyleyse böyle bide biz nato dayız rusyadan pakistandan nükleer başlık alıp bu füzelere takmalıyız bu işin sonu belli oldu az çok

  • vatandaş10 Temmuz 2019 12:30

    abd de diğer tüm başkanların olduğu gibi Trump da etkisiz elemandır,  o kendi kendine konuşur.asıl önemli olan senato, kongre, pentagon, bunların ne söylediğidir.