E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD skandallara bir yenisini daha ekledi: Teröristlere İHA eğitimi---

ABD skandallara bir yenisini daha ekledi: Teröristlere İHA eğitimi

ABD skandallara bir yenisini daha ekledi: Teröristlere İHA eğitimi
21 Eylül 2019 - 08:30 borsagundem.com

Dünya S. Arabistan’ın 2 büyük petrol tesisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı konuşurken ABD’den düşmanca bir adım daha geldi. Pentagon, Fırat’ın doğusundaki YPG/ PKK’lı teröristlere İHA/ drone eğitimi vereceğini açıkladı.

Dünya, Suudi Arabistan'ın 2 büyük petrol tesisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı konuşurken ABD'den şok bir adım geldi. Pentagon, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki doğusundaki YPG/PKK'lı teröristlere İHA/drone eğitimi vereceğini açıkladı. Suriye'de sözde DEAŞ'a karşı mücadele koalisyonu adıyla faaliyet gösteren ABD askerleri, 15 Eylül'de Tel Abyad'ı ziyaret etmişti. Burada terör örgütü YPG/PKK elebaşları ile görüşen ABD'liler toplantı sonrası bir açıklama yayınladı. Teröristlerden 'bölgede yaşayan sivil ve askeri liderler' diye bahsedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik mekanizmasındaki ilerleme ve konsey liderlerinin halkı güvenli tutma yönündeki çabaları ele alındı. Güvenlik mekanizmasının ilk safhasında iyi ilerleme olduğunu görüyoruz. Koalisyon ve SDG (PKK), Türkiye'nin endişelerini gidermek adına tahkimatları belirlemek ve kaldırmak için birkaç devriye gerçekleştirdi."

EĞİTİM YERİ DEYRİZOR

Resmi açıklamada bu ifadelere yer verilse de kapalı kapılar ardında önemli pazarlıklar yapıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yerel kaynaklara dayanarak verdiği habere toplantıda teröristler için Deyrizor'da bir yeni bir eğitim merkezi kurulması kararlaştırıldı. El Ömer bölgesinde kurulacak bu eğitim merkezinde teröristlere silah eğitiminin yanı sıra İHA/drone eğitimi de verilecek. Gelişmeler, sınırda gözlem noktası ve üsler kurarak Türkiye'ye karşı bunları terör örgütüne teslim eden ABD'nin, PKK'lılara gelişmiş insansız hava araçları teslim edebileceğini gösteriyor. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz21 Eylül 2019 17:26

    Ne bekliyorduk ki abd nin geçmişte yaptıklarını bu kadar çabuk mu unutuyoruz. Bunlara güvenerek hareket edersek kaybeden biz oluruz. Üstelik abd yıllarca önce bu tür terör örgütlerini besleyip büyütüp eğiterek kendi çıkarları için kullandı. Deaş taliban el kaide daha niceleri hep abd nin ürünü. Yılanın başını küçükken ezmezsen daha büyük bela olur. Pkk / ypg pejak hepsi aynı ve gerekirse iran suriye ırak devletleri ile koordineli hareket ederek sınırımız da büyüyen bu terör örgütlerini yok etmekte geç bile kaldık.

  • salih can21 Eylül 2019 12:12

    bizle kedi gibi oynuyo bizde onların ağzına bakıyoz kukla gibi yazık yazık

  • fafa21 Eylül 2019 12:06

    Amerika PKK'ya eskiden gizlice destek verirdi ,biz de bildiğimiz halde susardık,ama artık gizlisi saklısı kalmadı.Suriye meselesinde bunu göremedik,Amerika'nın oyununa geldik.

  • BORSACI21 Eylül 2019 11:57

    TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BAŞI ABD DEVLETİNİN KENDİSİ OLDUGUNUN AÇIK GÖSTERGESİ ABD HAYİN VE YER YÜZÜNÜN EN TEHLİKELİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR.