E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Senatosu'ndan iktidarın barışçı devrine destek tasarısı---

ABD Senatosu'ndan iktidarın barışçı devrine destek tasarısı

ABD Senatosu'ndan iktidarın barışçı devrine destek tasarısı
25 Eylül 2020 - 06:35 borsagundem.com

ABD Senatosu, iktidarın barışçı biçimde devrine desteğini yeniden doğrulayan bir tasarı geçirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Seçimler Anayasa Mahkemesi'nde bitecek" şeklindeki açıklamasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Trump bugün de bir soru üzerine Joe Biden'ın seçimi kazanması ve sürecin Anayasa Mahkemesi'ne taşınması halinde mahkemenin vereceği karara uyacakları yanıtını verdi. 

Trump'ın, "O noktaya gelene kadar gidecek uzun bir yolumuz olduğunu düşünüyorum. Postayla gönderilen pusulalar bir korku filmi gibi" sözlerinin ardından Senato iktidarın barışçı devrine yönelik bir tasarı hazırladı. 

Trump’a Cumhuriyetçi isimlerden de doğrudan bir destek gelmezken Senato, iktidarın barışçı biçimde devrine desteğini yeniden doğrulayan bir tasarı geçirdi.

Demokrat Senatör Joe Manchin tarafından sunulan tasarı, hızlandırılmış yöntemle oya sunuldu ve Cumhuriyetçiler dahil hiçbir senatörden itiraz gelmemesi üzerine kabul edildi.

Manchin yaptığı açıklamada, “Özgür dünyanın liderinin sanki biz bir diktatörlükmüşüz gibi konuşması beni kaygıya düşürdü, her iki partiden birçok çalışma arkadaşımı da kaygıya düşürdü ve biliyorum ki seslerini çıkarmayanlar da kaygılı” diye konuştu.

Bağlayıcılığı olmayan tasarıda, Senato’nun “ABD Anayasası’nda yer aldığı üzere iktidarı barışçı biçimde ve düzen içerisinde el değiştirmesine olan bağlılığını” yeniden doğruladığı belirtildi.

Tasarıyla Senato ayrıca, “Başkan ya da iktidardaki herhangi bir kişinin ABD halkının iradesini geri çeviremeyeceği” ilkesine desteğini de yeniden vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)