E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD senatosu yardım paketinde ön anlaşmaya vardı---

ABD senatosu yardım paketinde ön anlaşmaya vardı

ABD senatosu yardım paketinde ön anlaşmaya vardı
23 Temmuz 2020 - 16:15 borsagundem.com

Mnuchin, işsizlik ödemelerinin uzatılması planının, ücret kaybının yüzde 70'nin karşılanması temelinde oluşturulduğunu açıkladı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluk ve Trump yönetimi arasında yeni korona virüs yardım paketi konusunda sürdürülen görüşmelerde bir ön anlaşmaya ulaşıldığını söyledi.

Mnuchin yaptığı açıklamada, artırılmış, güçlendirilmiş işsizlik ödemelerinin uzatılmasını öncelikleri arasında olduğunu, Cumhuriyetçi senatörlerin işsizlik ödemelerinin gelir kaybının yüzde 70'inin karşılanması temelinde uzatılması üzerinde durduklarını belirtti.

CNBC'ye konuşan Mnuchin, Trump yönetiminin korona virüs testlerinin yapılması için 16 milyar dolar daha fon ayrılmasını kabul ettiğini belirtirken, Başkan Trump'ın ABD vatandaşları için daha fazla doğrudan ödemenin bu pakette olmasını istediğini ifade etti.

Beyaz Saray'ın ABD ekonomisine 1 trilyon dolar daha yardım sağlamaya odaklanmış olduğunu anlatan Mnuchin, önümüzdeki dönemde 5'nci bir yardım, teşvik paketinin da gündeme gelebileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR23 Temmuz 2020 22:39

    bence her eve bir kamyon dolu değil de bir tır dolusu para ver sonuç ne olacak hiç.kendinizi kandırıyorsunuz.sen ürettiğin malı dünya ya satamıyorsan ne olacak hiç.

  • FİNANSŞÖR23 Temmuz 2020 17:45

    istediğin kadar teşvik yap bu ekonomik girdaptan hiç kurtulamazsınız.bunun sonun büyük bir kriz yada büyük bir savaşlar.bu hareketler ekonominin kurullarına taman zıt ve aykırı.