E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Senato’su 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti---

ABD Senato’su 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti

ABD Senato’su 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti
12 Aralık 2019 - 21:22 borsagundem.com

ABD Senato'sunun sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul ettiği bildirildi. Beyaz Saray, söz konusu tasarının Senato'dan geçmesini 3 kez engellemişti

ABD Senato’su 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti. Tasarı Senato'da büyük destek gördü.

ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi'nde, "Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan" yasa tasarısını 30 Ekim'de kabul etmişti. Tasarı bunun üzerine Senato'ya gitmişti. 

Tasarı şimdi ABD Başkanı Donald Trump'a gidecek. Trump'ın, tasarıyı onaylaması ya da veto etmesi için 10 günü olacak.

ABD anayasasına göre, Başkan tarafından veto edilen bir tasarının Kongre'nin hem Temsilciler Meclisi hem de Senato kanadında üçte iki çoğunlukla bir daha kabul edilmesi halinde, veto da geçersiz kılınıyor.

ABD'nin sözde Ermeni soykırımı kararına 4 partiden kınama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz13 Aralık 2019 17:44

    Sözde ermeni soykırımı tasarısını kabul eden ülkeler siz önce kendi tarihinize bir bakın bakalım gerçek soykırım sizin kendi topraklarınızda ve sömürücü olarak gittiğiniz başka ülkelerin topraklarında yaptığınız barbarca katliamlardır. Sonra da hiçbir şey yapmamış gibi kendinizi demokrasi özgürlük ve insan haklarının öncüsü savunucusu koruyucusu gibi davranıyorsunuz.

  • gff13 Aralık 2019 15:41

    soykırımla incirligin ne alakasi var iki si ayrı konular önemli olan soy kırım varmı yok mu . . boş yorum cularin hepsi gene toplan mis

  • Göktürk13 Aralık 2019 11:44

    Bunlar kolaylıkla Ermeni tasarisini onayliyorlarsa bizde incirlik kürecik meselesini kökünden çözelim Amerikalıları sınır dışına cekelim

  • özde özde13 Aralık 2019 11:42

    Ne sözdesi kardeşim bal gibi özde

  • ABD denilen terör yuvası13 Aralık 2019 10:53

    Dünyaya soykırım uygulayan ülkeleri mahveden insanları öldüren bu terörist devletin bizi soykırımla suçlaması tam bir üroni.

  • Ciddiyet13 Aralık 2019 10:01

    Benim merak ettiğim gerçekten bu konuyu tanımak istiyorlar mı, yoksa ellerinde pazarlık kozu olarak mı kullanacaklar 🤔 eğer gerçekten tanıyacaklarsa başkan Trump veto etse bile tekrar oylayıp kabul edebilirler.. Senatodan oybirliği ile geçmiş başka haber sitesine göre, temsilciler meclisindende sadece 10 eksik ile geçmişti.. Yani amaçları ne acaba.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Selahattin Ölmez13 Aralık 2019 10:56

    ülkemizdeki yıllarca tüm pisilikleri ihtilallara kaosları krizleri içimizdeki şerefsizler ve vatan hainlerine para ve mevki vererek yaptırdılar.dışarıda da boş durmadılar.terör örgütleri kurarat donatarak eğiterek silahlandırrarak binlerce vatandaşımızı bunlar öldürtmüştür.bunlar bizim müttefikiğiz olamazlar.

  • hasan13 Aralık 2019 08:53

    incirlik  i kapatalım bakalım soykırım kalıyor mu?

  • HALİL KARTAL12 Aralık 2019 23:52

    tarih boyunca teröristeleri kurup donatan desteklerek eylem yaptırarak milyonlarca insanı katletip sokırımın kralları bunlardır.asıll aynaya bakıp kendilerini görsünler.bence abd ayagına kurşunu sıkıp kendini hastaneye kaldırmıştır.bence iyi oldu.her kesene artık santaj yapacak bir her seylerini birer birer ellerinden ucuz gitti.bir tek f 35 kaldı onda da aynı sonucu bekliyorum artık abd ye bağımlı olmayacağız.bunlar bizim aslında baş düşmanlarımızdır.abd yönetenlerin çoğunluğu 70 yaşı ve üzerindeki  hastalıklıl insanlar tarafından yönetilmektedir.olacağı da bu idi.

  • As12 Aralık 2019 23:27

    Bunların şantajları artık sıktı buğün iranada amborğo uyğuladın ama irana saldırmaya cesaret edemiyorsun niye adamlar silah yönünden kendini ğeliştirdi buğün rusyayı rusya yapan silah ğüçü o yüzden bu ülkenin bütün birikimini eğitime ve teknojik yönünden ğeliştirmek olmalı ve en iyi silahları üretmek olmalı bizi yatırdımız binalar kurtarmaz üretmeliiyiz kemdimize yetecek mahsulu dışarıyla işimiz olmamalı bu ülkede ğercek bir seferberlik şart her alanda yoksa yarın ambargo oldunuğunda dayanacak ğücün olması lazım

  • Hakan12 Aralık 2019 23:18

    Dana nin kuyruğu bu sefer kesin belli olacağa benziyor. Ya kesin olarak iptal edecekler. Yada devam edip tasarıyı kabul edecekler tamamen, Türkiye sonucunda ne çıkarsa buna göre hareket edecek muhtemelen. Sonucu görmeden bir karar almak hataya yol açabilir belki. Bekleyip göreceğiz. Ama herkes kabul ederse Türkiye ABD ilişkileri zedelenecek ve daha da tersi yöne gidebilir ilişkiler. ABD Türkiye yi yanında istiyor mu, yoksa istemiyor mu, ortada Rusya ve Çin yakınlaşması var. ayrıca ABD bu 2 büyük ülke için çözüm yolu bulamadı. Ayrıca Rusya her geçen gün işlerini daha da iyi hale getiriyor bölgede. ABD o kadar iyi ilerlemiyor. Burada fark ise Rusya zorlama ve baskı yapmıyor, ABD elinden gelen baskıyı yapmaya çalışıyor. Rusya nin taktiği daha etkili görünüyor bence. Bakalım Türkiye yi kim kazanacak. ABD mi yoksa Rusya mı. Avrupa bu konuda baskı olayını baya hafifletti bence. Şimdi ABD nin seçim zamanı

  • mehmet yılmaz 12 Aralık 2019 23:10

    HOCALI soykırım katliamı 1915 teki ermeni çetelerinin   TÜRKLERE yaptıkları katliamlarının delilidir .

  • HÜLYA ÇİFTCİ12 Aralık 2019 23:00

    ocak ayında itibaren sular ısınır ve ekonomide sıkıntılar yine başlayacaktır.borsa yine  90 000 lara gelir bunlar yine boş durmayacaktır.ama bir nokta da iyi oldu.her sene kurulmuş saat gibi yok kabul ediyorum yok edeceğim yok ettim gibi söylemler le bizi hep kontrol etmeye çalışıyorlardı artık kopacak ip kopsun bizlerde safımızı ona göre belirleriz.ben hiç zannetmiyorum bize bunlar ne silah nede günahlarını verirler artık biz yeni stratejiler geliştirmeliyiz.

  • Ali erikli12 Aralık 2019 22:56

    Abd hiçbir zaman Türkiye’nin müttefiki olmamıştır abd her zaman kendi çıkarları doğrultusunda sözünü dinleyen Türkiye istemiştir Türkiye ne zaman kendi çıkarlarını düşünüp abd nin sözünü dinlemediği zaman darbe yapmıştır son darbeyi çok şükür yapamayınca abd yaptırımlar ve tehditlerle gelmiştir Türkiye artık kendi yolunu çizmiştir tam bağımsız Türkiye büyük güç olacak

  • Fatihin Fedâisi12 Aralık 2019 23:19

    SÜPER GÜÇ TÜRKİYE OLUNCA USA ve İÇİMİZDEKİ USA'cılar kudurdu, KÜRESEL AKTÖR TÜRKİYE DURDURULMALI yoksa BİZİ KİMSE TAKMAZ abi diye bütün bu dalaveralar.

  • Altümsek12 Aralık 2019 22:24

    Reis ver şunlara ayarı arkandayım

  • Türkoğlutürk 13 Aralık 2019 07:13

    Hah hah ha

  • .12 Aralık 2019 22:15

    En büyük soykırımcı yumuşaklar bunlar

  • corleone12 Aralık 2019 22:02

    ya v bunlar bize her gün gafa atıyor iyicene sıyırdılar  kayışı

  • Sebati Simez12 Aralık 2019 21:55

    cumhuriyet kurulduğundan beri abd ülkemizle uğraşmıştır.içimizdeki şerefsizler ve satılmışları kullanarak içimizde ekonomik krizler darbaler krizler çıkartmışlar dışarıda ise terör örğütleri kurup silahlandırıp ekonomik olarak donatarak binlerce vatandaşımızı şehit etmişlerdi.abd bizim baş düşmanlarımızdandır.iyi olmuş her sene her sene bizleri tehdit edip köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar idi.

  • Sakıp Sencan12 Aralık 2019 21:51

    bence iyi oldu her sene temcit pilavı gibi sürekli bize baskı yapıyorlar idi.abd eteğindeki taşları döktü herkes artık safını seçmiş oldu.

  • ...12 Aralık 2019 21:47

    türkler--kürtler... parçalanmış suriye.. parçalanmış ırak... tırlarlar beslenen bir sürü etnık kokenler ve abd emrinde silahlı kucuk kucuk güçler... ermenilerde oyuna dahil oluyor. israil birleşik devletleri adım adım temelleri atıalcak. bu iş bir yerden kopacak ha bu yol ha 10 yıl ha 20 yıl... abd sistematik ilerliyor. isteidğini yapıyor. amacıda budur. ruslara karşı tampon güçlerini kendi kuracak. turkıye yi tampon olarak kullanmak istemiyor nato gücü olarak belliki...

  • Rizakar12 Aralık 2019 22:45

    Abd ile rusyaya sahip olan tek şey para. Bizde de öyle ama azdan riyakarız yea

  • Fatihin Fedâisi12 Aralık 2019 21:40

    "ABD ZENCİLERE SOYKIRIM UYGULAMIŞTIR" deyip kanun tasarısını MECLİS'E SUNUN! Hadi bakalım kim öncülük yapacak bir görelim.

  • Türkoğlutürk 13 Aralık 2019 07:14

    ABD yandaşları ı yapacak, abd askerine secde eden ler i yapacak.

  • Limoni12 Aralık 2019 21:33

    Biz de Kristof Kolomb ile başlayan Kızılderili soykırımını meclise taşımalıyız. Kısas'a kısas...

  • Pala12 Aralık 2019 21:31

    Aferin