E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD seçimleri piyasaları yüzde 20 düşürebilir---

ABD seçimleri piyasaları yüzde 20 düşürebilir

ABD seçimleri piyasaları yüzde 20 düşürebilir
30 Ekim 2020 - 08:47 borsagundem.com

BofA raporuna göre, ABD seçimlerinin mahkemelik olması hisse senedi piyasalarına yüzde 20 düşüş getirebilir

Bank of America, piyasaların Başkan Trump veya rakibi Joe Biden'in 3 Kasım seçimlerinde net bir zafer elde etmesini istediğini bildirdi.

BofA, tartışmalı bir sonucun ortaya çıkması, seçimlerin mahkemelik olması durumunda ABD hisse senedi piyasalarında yüzde 20'ye varan bir düşüş yaşanabileceğini vurguladı.

Michelle Meyer liderliğindeki BofA ekonomist ve stratejistlerinin hazırladıkları rapora göre, Trump veya Biden'in net bir şekilde kazandıkları, seçimin hızla sonuçlandığı bir durumun piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanmasının muhtemel olduğunu, ancak tartışmalı bir sonucun ise riskten kaçma satışlarına yol açacağını ifade ettiler.

Raporda, seçim sonuçlarının Aralık ayına kadar netleşmemesi, hatta 20 Ocak'taki devir teslime kadar tartışmaların sürmesini piyasalar için en kötü senaryo olduğu da ifade edildi.

ABD'deki son ekonomik veriler hangi adaya yarayacak

ABD Kongresi'ne BAE'ye F-35 satışı için bilgilendirme

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

BİST'te şirketlerin açıklanan 9 aylık kar ve zararları

Burçelik Vana ve İhlas Yayın Holding sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Mesut Uzal30 Ekim 2020 09:59

    ABD borsaları zirvelerde.Orada düşüş normal karşılanabilir.Bizde ise borsa dip seviyelerde.Bu seviyelerde her yatırımcı zarardadır.Satıp zarar gerçekleştirip daha düşükten almayı deneyecek yatırımcı sayısının çok olacağını düşünmüyorum.Bu nedenle bizim borsamıza etkisi az olur.Syg.

  • izzet baş30 Ekim 2020 09:08

    İki kendin bilmez dünya insanını anlamaz kendi çıkarından başka bir şey düşünmezler e kaldık . Böyle dünya liderleri olmaz olsun. Olmuşuz uşak. neye yarar yavşak. öylede böylede  oluruz  eşşek oğlu eşşek....HALİMİZ  BU....