E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD seçimi fiyatlamaları piyasalarda dalgalanma yaratıyor ---

ABD seçimi fiyatlamaları piyasalarda dalgalanma yaratıyor

ABD seçimi fiyatlamaları piyasalarda dalgalanma yaratıyor
26 Ekim 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne zayıf başlangıç yapması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında zayıf seyretti ve 1,190 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 20.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 33 hisse değer kazandı, 65 hisse ise değer kaybetti. Bugüne başlarken yurtdışı vadeli piyasalarda da zayıf seyir izleniyor.

Koronavirüs vaka sayılarında dünya çapında görülen artış ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırırken, ABD’de beklenen mali teşvik paketi konusunda halen anlaşma olmaması ve ABD başkanlık seçimi fiyatlamaları piyasalarda dalgalanma yaratıyor. Özellikle Avrupa’da vaka artışları Mart ayı seviyelerini geçerken, ABD’de de artış devam ediyor. Bu hafta ABD ve Avrupa’da büyüme verileri ile ECB faiz kararı takip edilecek. Özellkle ECB toplantısı parite üzerinde etki yaratabilir. Ayrıca hem içeride hem de dışarıda önemli şirket bilançoları açıklanacak. ABD başkanlık seçimi öncesinde bu hafta biraz daha temkinli kalmayı tercih ediyoruz. Bugün Avisa, Ford Otosan, Tofaş Oto ve Yapı Kredi Bankası finansallarının açıklamasını bekliyoruz.

BIST-100 endeksinin güne zayıf başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste 1,200 direnç, 1,170 destek seviyesi olarak izlenebilir. Bu bant arasında dalgalanmanın devam edeceğini, yeni pozisyon için yön tayini açısından bu bandın kırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Yurt içinde imalat sanayi verileri takipte

Bankalar öncülüğünde satışlar devam eder mi?

Haftanın açılışında risk iştahı düşük

Küresel piyasalar yön arayışında

Borsada haftaya negatif başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)