E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Savunma Bakanı Esper, Irak'tan çekilme iddialarını yalanladı---

ABD Savunma Bakanı Esper, Irak'tan çekilme iddialarını yalanladı

ABD Savunma Bakanı Esper, Irak'tan çekilme iddialarını yalanladı
06 Ocak 2020 - 23:11 borsagundem.com

ABD güçlerinin, Irak'tan 'güvenli çıkış' konusunda Iraklı yetkilileri bilgilendirdiği iddiası ABD Savunma Bakanı Esper tarafından yalanlandı.

Akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen 'ABD Irak'tan çekiliyor' iddiası yalanlandı. Bir çok kaynakta yayımlanan haberlerlerdede ABD'nin Irak'taki askeri güçlerinin başındaki General William Seely'nin, Irak'taki mevkidaşını ABD askerlerinin ülkeden güvenle çekilebilmesi için bir mektupla bilgilendirdiği iddia edilmiş, söz konusu mektuba ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından bir açıklamada bulunan ABD Savunma Bakanı Mike Esper, "Irak'tan çekilmiyoruz; çekilme planımız da yok" diyerek iddiaları net bir dille yalanladı.

IRAK BAŞBAKANI ABDÜLMEHDİ, ABD BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'nin ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Toler ile gerçekleştirdiği görüşmede ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin Irak Meclisi'nin dün aldığı kararın uygulanmasına yönelik işbirliğinin önemini vurguladığı aktarıldı.

Bölgede meydana gelebilecek bir savaş tehlikesini önlemek için Irak'ın büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Abdülmehdi'nin ülkesinin bütün taraflarla dengeli ilişkiler kurulması için izlediği sabit siyaseti hatırlatarak, Irak'ın güçlü olmasının bütün tarafların yararına olduğunu vurguladığı belirtildi. Açıklamada, Abdülmehdi'nin Irak'ın egemenliğini, istikrarını ve güvenliğini sağlamak için bütün taraflarla işbirliği ve karşılıklı saygı temeline dayalı bir ilişki için ülkesinin özen gösterdiğini aktardığı kaydedildi.

IRAK MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

Dün Irak Meclisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin, Bağdat’ta suikasta kurban gitmesinin ardından ilk oturumunu gerçekleştirmişti.

Oturumda, ABD askeri güçlerinin ülkeden çıkarılmasını isteyen yasa tasarısı, Meclis tarafından kabul edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez07 Ocak 2020 09:06

    Eğer zamanında irak a bizim topraklarından abd nin saldırmasına  onay verse idik bizim topraklarımızdan da  çıkmayacaktı. bence hiç bir güç çıkartamaz abd yi oradan fakat ancak bölgesel kürt yönetimide ırak hükümeti ile işbirliği yapar ise bu gercekleşir.abd  petrole ihtiyaç kalmayınca  zaten çıkacaktır.

  • M. ŞAY07 Ocak 2020 01:58

    ABD IRAKA VE Suriye re girme amacı ne boşa konuşuyoruz

  • ..06 Ocak 2020 23:45

    yalanlandı bu bilgiler. fake haber

  • İnan Saf06 Ocak 2020 23:38

    Duy da inanma. Abd californiadan çıkar ıraktan çıkmaz.

  • Bika06 Ocak 2020 23:36

    Irak'ta Harir askeri hava üssü varken ve her gün genişletilirken nasıl çekiliyor ki ! 

  • Mehmet06 Ocak 2020 23:33

    Gerilimi düşürecek bir hareket. .

  • Hedge06 Ocak 2020 23:30

    Hayatta cikmazlar, çünkü ABD hiçbir zaman petrolü bırakmaz. Trump tonla para akittik diyor. Irak halkı fakirlesirken para nereye gitmiş. Petrol borularını kendilerine çevirmek için para akitmislar.

  • Gazi06 Ocak 2020 23:27

    Yalan, bu şekilde soğutarak stratejik hamle yapıyor