E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD savaş uçakları havalandı!---

ABD savaş uçakları havalandı!

ABD savaş uçakları havalandı!
30 Temmuz 2017 - 10:09 borsagundem.com

Pyongyang yönetiminin sarsıcı füze testinin ardından ünlü B-1 Lancer bombardıman uçakları Kore Yarımadası üüzerinde uçtu. ABD jetlerine Japon F-2 savaş uçakları ve Güney Kore F-15'leri de eşlik etti.

Kuzey Kore'nin ABD'nin tüm şehirlerini vurabilecek menzilde kıtalararası füze denemesi, dünyada depreme yol açtı. ABD Pasifik Komutanlığı (PACOM), savaş uçaklarıyla Pyongyang yönetimine karşı güç gösterisi yaptı.

Pasifik Okyanusu'ndaki Guam adasından havalanan iki B-1B bombardıman uçağına, Japon F-2 ve Güney Kore F-15 jetleri eşlik etti. Pentagon, jetlerin Kore Yarımadası üzerinde alçak uçuş da yaptığını belirtiyor.

Resmi açıklamada, "Bu görev Kuzey Kore’nin gerginliği tırmandıran 3 Temmuz ve 29 Temmuz kıtalararası balistik füze denemelerine karşı yapıldı" denildi. Uçuşlar, yaklaşık 10 saat sürdü.

Ses hızını aşabilen ünlü B-1B uçakları, B-1 Lancer olarak da biliniyor. B-1 Lancer, Amerika'nın sahip olduğu üç tip stratejik bombardıman uçağından biri. Diğer ikisi ise B-2 Hayalet ve B-52 Nükleer kapasiteli bombardıman uçakları.

Karadan karaya füzelerle misilleme

ABD ve Güney Kore ayrıca Kuzey Kore'ye misilleme olarak füze tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta karadan karaya atılan füzeler fırlatıldı.

Seul yönetimi, ABD'den aldığı Terminal Yüksek İrtifalı Bölge Savunma Sistemi'nin (THAAD) füzelerinin kurulmasını da hızlandırıyor. Çin ve Rusya, THAAD füze savunma sisteminin Güney Kore'ye yerleştirilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)