E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Rusya'ya 200 solunum cihazı bağışladı---

ABD Rusya'ya 200 solunum cihazı bağışladı

ABD Rusya'ya 200 solunum cihazı bağışladı
21 Mayıs 2020 - 01:58 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rusya'ya 200 solunum cihazı bağışlanacağını açıkladı. ABD Ulaştırma Komutanlığı da, C-17 kargo uçağına yükleme anının videosunu yayınladı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin yeni tip Koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yaptığı tıbbi yardımlara ilişkin Twitter'den yazılı açıklama yaptı.

ABD'nin, salgınla mücadelede bağış ve yardım konusunda "global lider" olduğunu belirten Pompeo, 60 ülkeye 15 bin solunum cihazı göndermeyi planladıklarını duyurdu.

Rusya'ya da destek verdiklerini kaydeden Pompeo, "ABD, Rusya halkına Amerikan yapımı 200 solunum cihazı bağışlayacak" ifadesini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, "Cihazlar, Rusya’nın en çok etkilenen kenti Moskova’da hayatları kurtarmaya yardımcı olacak. Amerika, Ruslar için dua ediyor ve bu zor zamanlarda Ruslara en iyi dileklerini iletiyor" ifadelerine yer verildi.

Rusya da geçen ay "AN-124" tipi askeri kargo uçağı ile ABD'ye tıbbi malzeme göndermişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın gönderilen desteği "şükranla" kabul ettiğini belirtmiş ancak ABD tarafı malzemelerin bağış olmadığını ve yapılan anlaşma kapsamında satın alındığını açıklamıştı.

ABD Ulaştırma Komutanlığı da, C-17 kargo uçağına yükleme anının videosunu yayınladı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin ücretsiz olarak Rusya’ya tıbbi ekipman göndereceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)