E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Rusya oldukça şiddet içerikli bir işgale hazırlanıyor---

ABD: Rusya oldukça şiddet içerikli bir işgale hazırlanıyor

ABD: Rusya oldukça şiddet içerikli bir işgale hazırlanıyor
21 Şubat 2022 - 19:15 borsagundem.com

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "oldukça şiddet içerikli" bir işgale hazırlandığına inandığını söyledi.

NBC televizyonunda yayınlanan "Today" adlı programa konuk olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Rusların planladığı askeri operasyonun boyutu, amacı ve şiddeti ne olursa olsun, bunun oldukça şiddet içerikli olacağına inanıyoruz. Bu operasyon, Rus ve Ukraynalı sivil ve askerlerin yaşamlarına mal olacak." açıklamasında bulundu.

Ruslar Ukraynalıları ezip zarar verecek

Savaşın sadece konvansiyonel yöntemler ile olmayacağına ilişkin de ellerinde istihbarat olduğunu savunan Sullivan, "Bu, Rusların Ukraynalıları ezmek, bastırmak ve onlara zarar vermek için açtığı bir savaş olacaktır." dedi.

Sullivan, diplomasiyi tercih etmelerine rağmen olası bir işgal durumunda Rusya'ya gerekli cevabı vereceklerinin altını çizerek, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında olası bir görüşmeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Biden'a, Rusya Ukrayna'yı işgal etmezse Putin ile görüşmekte prensipte razı olup olmadığını sordu, Biden da elbette 'evet' yanıtını verdi. Ancak şu anda sahada gördüğümüz her işaret Rusların Ukrayna'ya büyük bir saldırıya hazırlandığına işaret ediyor."

Rus ordusu: Sınırı geçen 5 Ukraynalı öldürüldü

 

Yeni uydu görüntüleri sınırdaki Rus birliklerinin arttığını gösterdi

 

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Donetsk’teki iki okula ateş açıldığını bildirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Şubat 2022 20:40

    Özerkyönetim olsun istiyor Ruslar. ABD bunu gördü. Ortalığıayaklandırmaksitiyor. Yaygara kopartıyor. Yani Rusya kızdırma beni hav hav hav  ABd durumu bu. Rusya ise, özerk yönetimler oldu ben tanıyorum.özerk yönetimler ukraynadan bağımsızdır diyecek olgunluk arayışındaZamanlamada FED zamanına geliyor. Öncesinde Rusya tahıl maden vb stoklarınıda doldurdu.Yani 8 yıldır burada aurılıkçıları destekliyordu. Özel askeri şirket rus yanlılarıda girdi sahaya. Gelende rusya tehdit ediyor deniz kara hava vb. vb. ABD Hala Türkiye f35 programı ve f16 programına onay bile vermiyor. ABD ukrayna topraklarınıözerkliği kabul etmiş zaten, laf olsun bağırıyor sözde 

  • asena21 Şubat 2022 20:20

    enbüyük düşman sizsiniz dünyanın belası

  • asena21 Şubat 2022 20:17

    hergün aynı şeyleri söyleyen ortslığı karıştıran amarika allah belanızı versin

  • bir dost21 Şubat 2022 19:52

    abd kendi işgallerini unutma.  stres olysturmak senin işin. sanane adamın burnunun dibinden.