E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Roche’un 4.3 milyar dolarlık satın alımına onay---

ABD, Roche’un 4.3 milyar dolarlık satın alımına onay

ABD, Roche’un 4.3 milyar dolarlık satın alımına onay
17 Aralık 2019 - 07:42 borsagundem.com

İsveçli liaç devinin ABD'de 4.3 milyar dolarlık Spark Therapeutics alımı FTC'de onaylandı

İsviçreli ilaç üreticisi Roche ( ROG.S ), Roche'un hemofili A da dahil olmak üzere nadir hastalıkların tedavisine girmesinin önünü açan gen terapisi uzmanı Spark Therapeutics'i ( ONCE.O ) satın almak için 4.3 milyar dolarlık anlaşma karşılığında ABD antitröst onayını kazandı .

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Şubat ayında ilan edilen anlaşmayı, planlanan birleşmenin antitröst yasasına uygun olmasını sağlamak için herhangi bir varlık satışına gerek duymadan onayladığını söyledi.

FTC, yaptığı açıklamada, “Roche’un hemofili A gen terapisi için Spark’ın gelişim çabalarını geciktirmek veya sonlandırmak için teşvik edeceğini ya da satın almanın Roche’un (hemofili tedavisi ilacı)) Hemlibra’ya ilişkin teşviklerini etkileyeceğini göstermediğini" belirterek satışı onayladı.

Yine Pazartesi günü, Roche önerilen birleşme için İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi'nden (CMA) onay aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor17 Aralık 2019 19:55

    Bizim borsamızda ise Eczacıbaşı ilaç ve Deva hisseleri pul değerinde işlem görüyor. Her iki şirketimiz İsviçre, ABD veya Almanya borsasında işlem görüyor olsaydı 5 katı F/K ile işlem görüyor olurdu.

  • Bika17 Aralık 2019 09:40

    İlaç şirketlerinin satışlarında çarpanlar çok yüksek oluyor.