E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz---

ABD: YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz

ABD: YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz
07 Kasım 2018 - 16:58 borsagundem.com

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey:, ''YPG’yi PKK Gibi Terör Örgütü Olarak Değerlendirmiyoruz'' dedi

Amerika’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, telekonferans yöntemiyle bir basın toplantısı düzenledi. Tüm dünyadan farklı noktalardan katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey,
Amerika’nın PYD/YPG’yi terörist örgüt olarak görmediğini bir kez daha tekrarladı.

Amerika'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Amerika’yla birlikte devriye görevi yapan PYD/YPG gruplarının beraberlerinde Öcalan posterleri taşıdıkları, buna karşın Amerika’nın PKK’nın önde gelen liderlerinin yakalanması için para ödülü konulduğunun hatırlatılması ve bunun bir çelişki olup olmadığının sorulması üzerine de James Jeffrey şunları söyledi:

Jeffrey, “PKK’ya karşı yaklaşımız belli ama YPG’yi PKK gibi bir terör örgütü olarak değerlendirmiyoruz. Bunu daha önce de yapmamıştık Suriye konusuna müdahil olmaya başladıktan sonra da yapmadık.

Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişelerini ve PKK ile PYD arasındaki bağlantıya ilişkin kaygılarını anlıyoruz. Bu sebeple de birçok noktada son derece dikkatli davranıyoruz. Öncelikle Türkiye’ye bölgedeki faaliyetlerimiz konusunda bilgi veriyoruz. Ayrıca Türkiye, Menbiç konusunda ve Suriye Demokratik Güçleri ve PYD güçlerinin Fırat’ın batısında bulunmasına ilişkin kaygılarını dile getiriyor. Bu noktada da Türklerle ortak devriye görevi gerçekleştiriyoruz ve PYD’nin Menbiç’ten Fırat nehrinin karşı tarafına çekilmesini öngören yol haritası olarak adlandırdığımız plan üzerinde de devam ediyoruz.

Tüm bunları bölgeden IŞİD’in temizlenmesi adına yapıyoruz. Bu, bizim bölgedeki ana hedefimiz ve Türkiye de İŞİD’e karşı koalisyonun bir parçası" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)