E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceğini teyit etti---

ABD, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceğini teyit etti

ABD, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceğini teyit etti
27 Ocak 2018 - 11:23 borsagundem.com

Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster ile dün gece telefonda görüştü. Görüşmede PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dün gece ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde kendi güvenliğini sağlamak ve Afrin halkına yardım etmek için başlattığı ve kararlılıkla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, PYD/YPG, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadele ile Suriye'deki siyasi geçiş süreci ele alındı.

PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususunun teyit edildiği görüşmede, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı.

Yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalınan görüşmede, iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD ilişkilerinin karşılıklı çıkar ve saygı temelinde her düzeyde geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gece sabah28 Ocak 2018 12:32

    5 bin tır vermiş daha uçak verecekti heralde.. Bu pkk pyd ypg ypc çok midesiz bir örgüt Esetle iş tutarken rusya ve amerikaylada iş tutuyor aynı anda ya da farklı zamanlarda hepsiyle iş tutuyorlar hepsine dediği şey biz sizin karaordunuzuz . Bunlar ülke kuracaklar bunların kuracağı ülke kerhane olur ancak

  • POLAT ALEMDAR28 Ocak 2018 12:01

    ülkemizde yaşanan bütün pislikleri abd yapmıştır.ayrıca ölen 70 000 şehidimizin tek sorumlusu ve yapanda , sebeb olanda abd dir.eğer abd ye güvenir isek bir 70 bin şehit daha veriririz.

  • Ilhan cavcav28 Ocak 2018 09:54

    Ilhan abi diyorduki bizim sozumuzun yaninda imzamiz degersizdir...batililarin sozu de imzasida degersiz...

  • Metin28 Ocak 2018 01:34

    Yalaaan

  • misafir28 Ocak 2018 00:22

    neyi teyit etmiş zaten onlara değil sdg'ye veriyorum diyor

  • MEN28 Ocak 2018 00:08

    İNANMAYINNNN...

  • Oktay ak 27 Ocak 2018 22:01

    İnanmayın

  • Türkiyenin istediği olmamış27 Ocak 2018 20:31

    Örgütü tamamen Irak ve Suriye de tasfiye etmesi silahlarını toplaması Irak ve Suriye de federasyon düşüncesinden vazgeçmesi

  • Aferin27 Ocak 2018 18:32

    Stokda verecek birşey kaldı mı

  • Borsa27 Ocak 2018 13:58

    Kendimizi kandirmayalim.Kendi ihtiyaclari adi altinda goturduklerinide verebilirler degisik ulkelerdende sokabilirler.Vermek istiyorlarsa bir yolunu bulup verirler.Ancak cok iyi istihbaratla verilenleri ogrenebilirsiniz ve ellerinde ne varsa tedbirler alinir.SUNU KAFAMIZA IYICE KOYALIM DUNYADA BIZE AZERBAYCANDAN BASKA DOST ULKE YOK.

  • flamenco7227 Ocak 2018 13:58

    2-)Bunlar benim daha başlangıç pozisiyonum, bir kısmı pazarlığa açık değil, artı Halkbankasına ceza verilirse anlaşma rafa kadırılır..(dikkat biter değil rafa kalkar)Trump'tan olsa olsa Iowa kaymakamı olur..hele hele onun lafıyla parmağımı bile kıpırdatmam..İcraat yoksa mama da yok..ABD'nin halihazır niyetinin; Türkiye ile yalan bir yakınlaşma görüntüsü üretip, -RUS-İYE tarafında acabalar yaratıp, Rusya Türkiye, İran mekanizmasına soft çomaklar sokmak olduğunu düşünüyorum..PYD'nin Suriye'den yardım istemesi de aynı konu başlığı..Düşünün burada ABD o kadar zavallı bir pozisyondaki, PYD üzerinden düşmanı ESED'den medet umuyor..

  • flamenco7227 Ocak 2018 13:57

    Zaten verilecek kadar silah verildi..Bundan sonra ABD' ile güven tesisi treni; yok "teyit ettik"di..Yok "PYD' Menbiçten çekilecek"ti" gibi lafı güzaf duraklarını çoook gerilerde bıraktı..1-) Verilen silahların envanteri Türk yetkililer verilecek2-) Bu envanter Türk istihbarat verileri ile karşılaştırılacak..3-) Listedeki tüm silahlar Türkiye'nin içinde bulunduğu komisyona teslim edilecek4-) Fırat Kalkanı, Zeytindalı harekatları için ABD Türkiye'ye tazminat ödeyecek.Neden mi? İşte kanıtı https://youtu.be/AOHeOKaybcc5-) Bundan sonra yapılacak teröre karşı pre emptive strike harekatlarında PYD'ye destek verilmeyecek6-) Fethullah Gülen teslim edilecek..7-) NATO'ya Ukrayna, kuzey denizi gibi cephelerde askeri desteği unutun..(sırf bu yüzden NATO üyesi AB devletlerinin; NATO'yu çatlattığı için ABD'ye lanet okuyacaklarını düşünüyorum)

  • Üzeyir Bal28 Ocak 2018 07:17

    Bravo çok güzel bir yorum

  • Al haydar yıldırım27 Ocak 2018 13:55

    abd kadar üçkağıtcı bir devlet yoktur.onlara inanır iseniz pkk ypg deaş tekrar güçlenir güvenilir bölgeler içinde tekrardan ülkemize saldırım hem ekonomimizi çökertir hemde bu seferki modern silahları ile en az 200 000 insanımızı şehit edebilir.

  • POLAT ALEMDAR27 Ocak 2018 12:16

    ABD YE İNANIR İSEK 70 000 DAHA ŞEHİT VERİRİZ.