E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: PYD/YPG Afrin'e ilerlerse desteğimizi kaybeder---

ABD: PYD/YPG Afrin'e ilerlerse desteğimizi kaybeder

ABD: PYD/YPG Afrin'e ilerlerse desteğimizi kaybeder
23 Ocak 2018 - 20:21 borsagundem.com

Pentagon Suriye'nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye’nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin’e hareket etmesi durumunda ABD’nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

Kamışlı bölgesinden PYD/PKK konvoylarının Afrin’deki PYD/YPG militanlarına destek vermek için harekete geçtiği haberleri üzerine AA muhabirine konuşan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ABD’nin PYD/PKK’nın paravanı SDG ile ilişkisinin komuta ve kontrol şeklinde olmadığını dolayısıyla böyle bir hareketlilik konusunda bir şey diyemeyeceğini ifade etti.

Galloway, “Biz DEAŞ’a karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle DEAŞ’a odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler.” dedi.

Galloway Suriye haritasında kuzey doğuyu göstererek şöyle devam etti:

“Diyelim ki buralarda bir yerdeki (kuzeydoğu Suriye) bir YPG birliği, ‘artık DEAŞ ile mücadele etmeyeceğiz Afrin’deki kardeşlerimizi desteklemeye gideceğiz’ derse artık o zaman kendi başlarına kalırlar. Artık bizim ortaklarımız olamazlar”

Galloway, bu durumun sadece YPG için geçerli olmadığını aynı şekilde Suriye’nin güneyindeki El Tanif bölgesinde de aynı durumun söz konusu olduğunun altını çizdi.

Binbaşı Galloway,  Suriye’de ortaklarına verdikleri silahların sadece DEAŞ ile mücadele için olduğunu başka amaçlarla kullanılması durumunda ABD’nin adım atacağını ifade etti. 

Galloway, “Ekipmanların DEAŞ dışında bir amaçla kullanıldığını tespit ettiğimiz takdirde yardımları kesmek dahil uygun adımları atarız.” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sizi gidi terörist seviciler siziii23 Ocak 2018 23:37

    Ulan yalancı haytolar size kim inanır lakin elhamdülillah Aziz devletimiz milletimiz ve ordumuz yekvücut her hainliğinizi engeller her oyununuzu bozar ve gelecekte de bozacaktır inş .

  • Çetin 23 Ocak 2018 22:22

    Şerefsiz köpekler biz daha ölmedik askerinin yanında bizi unufanlar var Türkiye sadece askeri ile değil 80 milyonla Tektir ve bizim gibi vatan vatan diye ölmeye hazır yüzbinlerce milyonları varken

  • Gerçek 23 Ocak 2018 22:00

    Amerika kullanıp kullanıp çöpe atacaktır

  • vatansever23 Ocak 2018 21:29

    bakti gordu TC elden gidiyor basldi kivirtmaya ,TC nin coook akillica hareket edip ilerisine iyi gormesi gerek

  • Şimşek23 Ocak 2018 21:07

    Evet abd sattı...birde münbiç de eklenmeli afrinin yanına. Rus ve esad münbiçden çekildi haberleri geliyor.

  • gobel6623 Ocak 2018 21:04

    Şu fedakarlıga bakın. 1 numara Türk dostu, YPG'yi bizi korumak için tehdit ediyor bakın hele. Oluumbırakta adamlar bizim ayağımıza gelsin, hepsini burada halledelim.

  • Sdk 23 Ocak 2018 20:46

    Abd Herzamanki gibi satıyor ve sattı