E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD protestoları küresel risk iştahını bozar mı?---

ABD protestoları küresel risk iştahını bozar mı?

ABD protestoları küresel risk iştahını bozar mı?
02 Haziran 2020 - 09:29 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da yatay bir açılış bekleniyor

Başkan Trump’ın tırmanan şiddet ve yağma olayları karşısında orduyu devreye sokabileceği uyarısı sonrası ABD vadelilerinde ve Asya borsalarında sınırlı bir gerileme ile güne başlıyoruz. Çin’in ABD’den tarım ürünü ithalatını durdurduğuna yönelik haberler de risk iştahını baskılıyor.

Son üç ayın en yüksek seviyesine ulaşan ABD hisselerindeki kar satışını yükselen trendde bir dönüş işareti olarak görmüyoruz. Geçmiş veri piyasaların toplumsal protestolara tepkisinin sınırlı ve geçici olduğunu söylüyor. Bu defa da farklı olmasını beklemiyoruz.

Açıklanan PMI rakamları ekonomilerin açılma sürecinin sağlıklı bir şekilde başladığını gösteriyor. ABD dolarındaki değer kaybı ve küresel büyümede dipten dönme işaretleri gelişmekte olan ülke varlıklarını desteklemeye devam ediyor.

Türkiye varlıkları gelişmekte olan piyasalara göre geride kalsa da küresel yükselişe katılıyor. Açıklanan PMI verisi ekonomide sınırlı bir toparlanma çabası gösteriyor. Yabancı yatırımcı katılımı olmasa da, satışları da sınırlı. Düşük faiz ortamında alternatif getiri arayan yerleşik yatırımcıların alışları borsayı yukarı taşıyor.

ABD vadelilerindeki sınırlı satışlara rağmen Borsa İstanbul’da yatay bir açılış bekliyoruz. Yerleşik yatırımcıların alışları ile 106.500 direncini zorlanmadan geçen Borsa İstanbul için kısa vadeli ilk direnç olarak 108.000 seviyesi öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)