E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD polisinden Rusya'yı kızdıran saldırı---

ABD polisinden Rusya'yı kızdıran saldırı

ABD polisinden Rusya'yı kızdıran saldırı
02 Haziran 2020 - 16:13 borsagundem.com

ABD polisi Rus basın kuruluşu Sputnik için çalışan gazeteciye plastik mermi sıktı. Washington'daki protestoları takip eden muhabirin gazeteci olduğunu belirtmesi ABD polisinin saldırılarını durdurmadı

ABD’deki protestolar sürerken, Beyaz Saray önünde yaşananları takip eden Rusya merkezli basın kuruluşu Sputnik görevlisi gazeteci Nicole Roussell plastik mermilerinin hedefi oldu. Roussell basın mensubu olduğunu defalarca belirtmesine rağmen polis ateş etmeyi bırakmadı. 

Roussell, “Bu gece polis göstericilere mermi sıkmaya başladığında Beyaz Saray önünde protestoları takip ediyordum. Olanları çekmek için yakına koştum. Polis birden bana da içinde plastik şarapnel parçaları bulunan küçük bomba ve plastik mermi kombinasyonu olduğunu düşündüğüm bir şeyler sıkmaya başladı. Ayrıca biber gazı da kullanıyorlardı, bu nedenle hepimiz öksürük içinde kaldık” dedi.

Roussell, polisin gazeteci olduğunu söylemesinin ardından küçük bombalardan sıktığını, bombanın içindeki küçük plastik mermilerin de kalça ve bacak kısmında canını çok yakan üç yaralanmaya neden olduğunu ifade etti.

Olay Rus basınında geniş yer tutarken Washington'da ve ABD'nin bütün eyaletlerinde Siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi nedeniyle protestolar devam ediyor.

 

ABD’de sokaklar yanıyor borsalar yükseliyor

 

Asker sokakta kalmaya devam ederse dip tekrar görülür

 

Protestoda silahlı çatışma: Polisler yaralandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)