E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, PKK ile görüşüyor mu---

ABD, PKK ile görüşüyor mu

ABD, PKK ile görüşüyor mu
18 Ağustos 2015 - 06:00 borsagundem.com

İngiliz Daily Telegraph, Cemil Bayık'ın "ABD ile temastayız" dediğini aktardı. ABD iddiayı yalanladı

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, PKK liderlerinden Cemil Bayık’la yaptığı röportajda, PKK’nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa geçtiğini aktardı. ABD'den ise bu iddiaları yalanlar nitelikte bir açıklama geldi.

Bayık, “Tabii ki mesajlar var, toplantılar, mektuplar var ve bunlar daha da gelişecek gibi” dedi. Gazeteye konuşan Cemil Bayık, “ABD’nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım atamayız” dedi. Bayık, “Eğer ABD Türkiye’nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD’i yenilgiye uğratması da zorlaşır” ifadelerini kullandı.

PKK İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞME İÇERİSİNDE DEĞİLİZ
      
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye, İngiltere basınında terör örgütü PKK'nın ABD ile doğrudan irtibat halinde olduklarına yönelik haberler bulunduğu hatırlatıldı. Kirby, "PKK ile doğrudan görüşme içerisinde olmadığımızı söyleyebilirim. Kesinlikle değiliz. Bu, yabancı bir terör örgütü. PKK ile oturup görüşmeler yapmıyoruz. PKK'ya ilişkin pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik yok. Şiddeti bırakmaları gerekiyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trk18 Ağustos 2015 08:00

    Bir an önce Türkiye ye karşı her türlü silahlı siyasi eyleme son veriyoruz deyin, ve güçlerimizi sadece işit e karşı kullanacağız diyerek herkes için bir makul koşul oluşturulabilinir. Bu ülkeye yapılan her saldırı herkes için büyük kayıptır. Ortadoğu'nun Karanlığı bütün halklar için ancak Türkiye ve Türkiye eksenli aşılabilinir! Tabi şuanki Hükümet'in bu konudaki basiretsizliği veya olumsuzlukları ayrı konu

  • Erman18 Ağustos 2015 07:45

    Silahları bir an önce bırakmayı ilan etmeliler, Amerika şu buna yanaşıp hiç bir şey kazanamazlar. Sadece onun bunun stratejilerine bir ğiin olurlar