E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD PKK için üs kuruyor---

ABD PKK için üs kuruyor

ABD PKK için üs kuruyor
17 Şubat 2021 - 09:00 borsagundem.com

Suriye’nin kuzeyine askeri sevkıyatını sürdüren ABD’nin, Türkiye, Irak ve Suriye sınırının kesiştiği bölgeye askeri üs kurmayı planladığı öne sürüldü.

ABD’nin Suriye’nin doğusundaki Haseke vilayetinde yer alan Ayn Divar yerleşimine yeni bir askeri üs kurmayı planladığı bildirildi. Merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Arap Asharq al-Awsat gazetesine dayandırdığı habere göre, son olarak Kuzey Irak’tan Suriye’nin Kamışlı bölgesine ağır silahlar ve askeri ekipman taşıyan 55 araçlık bir konvoy da bu amaçla sevk edildi.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Haseke ili Türkiye-Irak-Suriye üçgeninde yer alıyor. Gazete, “Zırhlı araçlar, silah, askeri ve lojistik malzeme taşıyan tırlar IKBY’den El Velid sınır kapısı yoluyla geçerek Kamışlı bölgesine yöneldi. Bu, 2021’in başından bu yana Suriye’ye giren 11’inci konvoydu” diye yazdı. Irak’ın Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının katledildiği gün ABD’nin Kuzey Irak’tan terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolünde bulunan bölgeye askeri sevkıyatı sürdürmesi tepki çekmişti. Trump döneminde ABD yönetimi Suriye’nin kuzeyindeki askerlerinin sayısını azaltırken Irak sınırına yakın doğudaki petrol bölgesi Deyrizor’da ise faaliyetlerini sürdürmeye devam etmişti. Rus basını iki gün önce Biden yönetiminin Deyrizor bölgesinde El Ömer petrol sahasına da silah ve ekipman sevkıyatı yaptığı ve buradaki varlığını güçlendirmek istediğini öne sürmüştü.

ABD katile silah taşıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello17 Şubat 2021 12:46

    Abd nin bölgede hakimiyet kurma çabası engellenmeli..yoksa ortadoğu kan gölüne doner ve kazananı olmaz...rusya ve çin seyirci olmaz.. Abd kendini tek güç olarak göremez.

  • BİR DOST17 Şubat 2021 12:22

    Sizi PYD değil kendiniz gelseniz kurtaramazsınız. Bira an önce reise biat edin yoksa Türkiye bölgedeki karizmanızı çizecek.

  • aydın17 Şubat 2021 12:07

    Evangelistler Pkk'yı taşeron olarak kullanarak planlarını uygulamaya çalışıyorlar.Afganistan,Irak ve Suriye'den sonra Hedef Türkiye.Mücadeleye devam.

  • mali17 Şubat 2021 09:28

    İzin verilmemeli. Bu oyun bozulmalı. Bedeli ne olursa olsun.