E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasalarındaki satışlar sağlıklı bir düzeltme---

ABD piyasalarındaki satışlar sağlıklı bir düzeltme

ABD piyasalarındaki satışlar sağlıklı bir düzeltme
04 Eylül 2020 - 15:32 borsagundem.com

DBS’in CIO’su ABD piyasalarındaki hisse satışlarının “güzel, sağlıklı bir düzeltme” olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Singapur bankası DBS’in Baş Yatırım Uzmanı Hou Wey Fook, ABD borsasındaki hisse satışlarının, geçtiğimiz birkaç ayki tırmanışından sonra “güzel, sağlıklı bir düzeltme” olduğunu söyledi. CIO’ya göre hisse fiyatlarının daha uzun süre düzeltme yaşayabileceğini ancak piyasalardaki ilerlemeyi destekleyecek bazı faktörlerin olduğunu açıkladı. Mart ayından beri piyasaların lideri olan teknoloji hisseleri, bir gecede borsalarda düşüşe neden oldu. Nasdaq Composite seans kapanışında %5’lik bir düşüş gösterdi. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri de sırasıyla %3,5 ve %2,8’lik düşüş yaşadı.

Hou Wey Fook açıklamasında, “bunun yukarı yönlü harekete yönelik sağlıklı bir düzeltme olduğunu düşünüyoruz. Ne de olsa Nasdaq yıl başından bu yana %30 ve mart ayındaki düşüşünden bu yanaysa %70 değer kazanmıştı. Dolayısıyla, bir düzeltme bekleniyordu” dedi. “Bence bu güzel, sağlıklı bir düzeltme.”

Hou hisse fiyatlarının daha da düşebileceğini ancak piyasanın ilerleyişini destekleyecek bazı faktörlerin olduğunu söyledi. Açıklamasında birçok yatırımcının halihazırda “boşta duran” nakitleri olduğunu ve düşük faiz oranları ve düşük getiriler devam ederken, hisselerin en iyi tercih olmaya devam ettiğini açıkladı. “Bu nedenle herhangi bir düzeltmede, paranın yeniden piyasalara akmasını bekliyoruz” dedi.

Bunlara ek olarak, ABD Merkez Bankası’nın enflasyona olan yeni yaklaşımın da “oyunun kurallarını değiştiren” bir faktör olduğu ve henüz piyasalarda etkisinin tam olarak görülmediği söylendi. Hou’ya göre Fed’in yeni hamlesi, özellikle de doların zayıflamasıyla, altın fiyatlarında artışa neden olabilir.

Yatırım fikirleri

Teknoloji hisselerindeki satış furyasına rağmen, CIO müşterilerine sektörü terk etmemeleri gerektiği tavsiyesini verdi. Bunun sebebi korona virüs pandemisinin birçok trendi hızlandırmış olması. Bu trendler arasında teknoloji ve e-ticaret öne çıkıyor.

Hou’ya göre bu “halter” stratejisi hala geçerliliğini koruyor. Halter stratejisi, genellikle risk ve getiri arasında, iki uçtaki hisselere yatırım yaparak bir denge kurmaya yönelik bir yatırım stratejisi.

Hou bu koşullar altında stratejinin iki alanda büyük oranda geçerli olması gerektiğini söyledi:

- Uzun vadeli büyüme trendleri: E-ticaret, bulut teknolojileri gibi sektörlere yatırım yapmak ve,

- Şirket hisseleri gibi gelir getiren varlıklar.

Yatırım uzmanı aynı zamanda altını da çeşitlilik sağlamasından ve portföye direnç getirmesinden dolayı tercih ettiğini söyledi. Yatırımcı müşterilerinin portföylerinin %10’unun altın gibi alternatiflerden oluşmasını öneriyor.

Açıklamasında “oldukça düşük faiz oranlarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz, dolayısıyla gelir getiren varlıklar, faizden çok daha fazla getiri sağlayacak. Böyle bir yapıda, piyasaların döngüsünden bağımsız olarak başarılı yatırımlar yapılabilir” dedi.

Wall Street'in en zor günü

 

ABD’de teknoloji hisseleri neden düştü?

 

ABD borsasında bir günde 444 milyar buharlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)