E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…---

ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…

ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…
03 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin pozitif trendini koruması ve kurda yatay seyrin devamı bekleniyor.

Yurtiçinde dün BIST100 endeksi güne pozitif bir başlangıç yaptı. Gün içerisinde 117.177 seviyesini test eden endeks günü 116.907 puanla %1,38 oranla yukarıda bitirdi. İşlem hacmi ise 20,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeksi en çok etkileyen sektör sanayi olurken, Bankacılık endeksi de %0,75 artı katkı sağladı.

Dolar/TL kurunda ise dün 6,85 seviyesi aşağı yönde bir miktar esnetilmesine karşın bu sabah hareketin yeniden bu seviye üzerinde oluştuğunu görüyoruz. Endeks pozitif trendini korumakta ve kurda bir süredir yatay seyir devam ediyor. Bu seviyenin altındaki kalıcı duruş düşüş trendinden bahsedebilmemiz adına önemli olacak. Bugün TSİ 10:00’da haziran ayı enflasyon verisini takip edeceğiz. Gelen verinin seyri TL varlıklar üzerinde etkili olması beklenebilir. Ayrıca yurtiçinde vaka sayısında düşüş sınırlı şekilde sürerken, sürece dair gelişmeler ve siyaset cephesindeki haber akışları TL varlık fiyatlamaları açısından yakından takip edilecek.

Yurtdışında ise dün pozitif bir hava vardı. Dün ABD endeksleri günü hafif artıyla bitirdi. Özellikle dün ABD cephesinden gelen haziran ayı tarım dışı istihdam verisinde 4,8 milyon kişilik beklentinin üzerindeki artış piyasaları destekledi. İşsizlik oranı ise %11,1 gelirken, beklentilerin altında bir görünüm izledi.

Ekonomik verilerin ve son gelen PMI datalarında toparlanma sinyallerinin oluşması risk iştahının toparlanması adına destekleyici oluyor. Bu sabah Asya piyasalarında yatay primler kendini gösteriyor. Vadeliler cephesinde ise anlık olarak karışık bir tablo var. Ons altın 1774$ seviyesinden işlem görüyor ve yukarıda 1782$ direnci önemli olacak.

Petrol fiyatlarında ise talep yönlü gelişmeler fiyatları baskı yaratıyor. Ham petrol 40,3$, Brent petrol ise 42,7$ seviyesinden işlem görüyor. Bugün ABD piyasaları resmi tatil nedeniyle kapalı. Yurtdışı takviminde ise PMI verileri yakından takip edilecek. Ayrıca ABD’deki vaka durumu risk iştahının seyri açısından kritik önemde izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)