E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD petrol stokları 8.5 milyon varil düştü, fiyatlar yükseldi---

ABD petrol stokları 8.5 milyon varil düştü, fiyatlar yükseldi

ABD petrol stokları 8.5 milyon varil düştü, fiyatlar yükseldi
16 Haziran 2021 - 08:43 borsagundem.com

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (American Petroleum Institute - API) verilerine göre, ABD genelinde ham petrol stokları geçen hafta 8.5 milyon varil birden azaldı.

Özel bir kuruluş olan API'nin verilerine göre, bu dönemde ABD'de benzin stokları 2.8 milyon varil ve damıtılmış petrol ürünleri stokları ise 1.9 milyon varil yükseldi.

Gelişmelerle, spot piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 32 aydan sonra ilk kez 74 doları görürken, Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı da 71.72 dolara kadar çıktı.Vadeli piyasalarda da, Ağustos teslimi Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1.50 artışla 73.95 dolara, Temmuz teslimi Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da yüzde 1.71 artışla 72.09 dolara yükseldi.

Petrol fiyatlarındaki artışı Financial Times'ın Vitol, Glencore Trafigura ve Goldman Sachs üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği Emtia Piyasaları Küresel Zirvesi'ndeki konuşmalar da destekledi. Zirvedeki konuşmacılar, petrolün yakın zamanda 2014 yılından bu yana ilk kez 100 doları görebileceğine dikkat çektiler.

Fed’den gelecek sinyal piyasalarda yönü belirleyecek

 

Petrol, güçlü taleple 2 yıllık zirvesini koruyor

 

Piyasalar FOMC kararlarında 'detay'lara odaklanacak

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)