E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, nükleer silahlarını İncirlik’ten taşıyamaz---

ABD, nükleer silahlarını İncirlik’ten taşıyamaz

ABD, nükleer silahlarını İncirlik’ten taşıyamaz
15 Ekim 2019 - 13:50 borsagundem.com

Amerikan basınında yer alan “ABD Türkiye’deki İncirlik Üssü’nde bulunan 50 nükleer silahı tahliye etme planı üzerinde çalışıyor” iddiasını değerlendiren Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş “Bu iddia daha önce de gündeme geldi" dedi

Amerikan basını,  ABD Dışişleri ve Enerji Bakanlıklarından yetkililerin Türkiye’deki İncirlik Üssü’nde bulunan 50 nükleer silahı tahliye etme planı üzerinde çalıştıklarını iddia etti. Söz konusu iddia New York Times gazetesinde yer aldı. Gazetenin iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı, haberde bu silahların İncirlik'ten alınmasının Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik ilişkisinin 'fiilen bitmesi' anlamına geleceği yorumu yapıldı. 

Ancak konuyu Sputnik’e değerlendiren Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş’a göre New York Times’ın yer verdiği bu iddiaların gerçekleşmesi olası gözükmüyor. Karataş, ABD’nin nükleer silahları için Türkiye’den vazgeçmeyeceğini şu sözlerle aktarıyor: 

“Bu konu, daha önce 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da gündeme gelmişti. Ancak bunun şu anda sözkonusu değil kanaatindeyim. Zira, ABD için şu an İncirlik’ten güzel bir konum yok.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek.16 Ekim 2019 16:35

    hepimiz birlik olmalıyız azı ık diklendik hepsi birden karşımıza geçti. biz büyük imparatorluklrdn gelen birmilletiz dünyayı yönetmişiz yine aynısı olursa bunlrın sömüreceği ülke kalmayacak. kimse kimseyi suçlmasın birlik olalım.

  • cello16 Ekim 2019 12:28

    Taşısada olur... Taşımasada... Bize ne faydası var.

  • HASAN TOSUN16 Ekim 2019 10:36

    TAŞISIN  DEFOLSUN GİTSİNLER ABD YE İNCİRLİK KAPATILSIN

  • ilkgun salih16 Ekim 2019 08:25

    abd nin gonlune kalsa tabi incirlikten kimildamaz fakat kolundan tutup firlatirsan cehenneme kadar gider.Kim isgalgi abd mi turkiyemi kim kimi sucluyor senelerce pkk yi niye besledi burayi isgal etsin diye iraka girsin diye irani yerle bir etsin diye turkiyenin sinirlarini degistirsin diye .kim isgalci utanmaz uckursuz abd istedigin kadar sitonist yahudinin altina yat..eline birsey gecermi

  • incir çerdeği16 Ekim 2019 08:12

    terör örgütlerini nato üyesi Türkiye ye tercih eden abd ile müttefik olunmaz.düşmanımın dostu düşmanımdır.

  • cesycex15 Ekim 2019 21:56

    hala müttefik diyorlar ya ortada müttefikil falan yok köpekliğini yapmak var.

  • Murat15 Ekim 2019 18:32

    Okie seni kim takar

  • goygoy15 Ekim 2019 14:39

    Okie Dokie,  nükleer silaha bağışıklığın mı var usta ? Sanki biraz öyle gibi geldi

  • cg15 Ekim 2019 14:28

    okie dokie aklın ile aran iyi midir.

  • Tam komedi15 Ekim 2019 14:20

    15 Yıldır incirlikte nükleer silah var dediğimde benimle alay edenlere şimdi dediğin doğruymuş diyor ! Ey cahiller topluluğu mevzu bahis vatansa bu işin şakası , yalanı olamaz !!!  Ha şunuda hemen belirtelim o silahların bizde olması bir çeşit güvencedir ! İncirlik sıkı denetlenmeli ve her zaman kontol altında tutulmalı !!!

  • Okie Dokie15 Ekim 2019 14:12

    Nükleer silahlarını memleketim İsrail'deki müstakil villamda misafir etmekten büyük onur ve gurur duyarım.

  • Yılmaz15 Ekim 2019 21:22

    Nükleer silah ve sen defol git bu ülkeden,hadi kışkış yurüüü.

  • Volkan15 Ekim 2019 14:08

    Emekli General doğru söylemiş. İsrail'de zaten bomba var. Yunanistan dışında bomba konulacak bir ülke yok, o da bölgeye uzak sayılır. Bomba konulan yeri de gereğinde koruyabilmek önemli, örneğin Güneu Kıbrıs'a konsa bombalar teroristlerce veya savaş anında küçük bir indirme kuvveti ile ele geçirilebilir.