E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan Türkiye'ye ilişkin açıklama---

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan Türkiye'ye ilişkin açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan Türkiye'ye ilişkin açıklama
28 Nisan 2021 - 00:42 borsagundem.com

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral McKenzie, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO Zirvesi'nde yapılması planlanan görüşmenin, iki ülkenin ilişkilerinin geleceği için olumlu olacağını söyledi

Kenneth McKenzie, başkent Washington merkezli American Enterprise Institute (AEI) adlı düşünce kuruluşunda, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin bölgede, özellikle de Suriye ve Libya’da artan askeri kabiliyetlerinin ABD için bölgesel dinamikleri etkileyip etkilemediğine ilişkin bir soruya McKenzie, “Öncelikle Türkiye uzun zamandan beri değerli bir NATO ortağımızdır. Türkiye ile 5. Madde (NATO Anlaşması'nın) üzerine kurulu ilişkimiz var.” yanıtını verdi.

McKenzie, Türkiye’nin Irak ve Suriye konusunda haklı güvenlik kaygılarının olduğunu ve bunu anladıklarını belirterek "Türkiye ile yapmaya çalıştığımız şey, mutabakat kurabileceğimiz alanları artırmaktır. Anlaşmazlıklarınız olsa da dost olmaya devam edebilirsiniz. Türkiye ile anlaşmazlık yaşadığımız alanlar var ama bu konuda iyi bir işaret var ki iki başkan NATO’da görüşecekler, sanırım gelecek ay. Bunun gelecek için oldukça olumlu olacağını düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

NATO'nun 5. Maddesi, bir ülkenin saldırıya uğraması durumunda diğer üye ülkelere saldırı düzenlenmiş kabul edilip ona göre karşılık verilmesini öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden, 23 Nisan'da konuşmuş, NATO Liderler Zirvesi'nde görüşme konusunda mutabık kalmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a sert tepki

 

Pentagon, Türkiye-ABD ilişkilerinde gerileme beklemiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guclu28 Nisan 2021 11:14

    Ermeni soykırımı onayladıktan sonra yapılması gereken sey bu gorusmeyi iptal etmek idi. Ne yazık ki bu sekilde dalga gecer gibi acıklamalar yapıyorlar. Birazda hak ediyoruz bence.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Nisan 2021 10:59

    Bunlar kadar karaktersiz bir devlet dünya da ha yok.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimi yapan bunlar gözlerimizin içine baka baka da alay ediyorlar.

  • Alper Demir28 Nisan 2021 08:23

    Alçak Amerika.  Terör örgütüne silah ve mühimmat vermeye devam ediyorsun. 

  • vatandaş28 Nisan 2021 02:12

    ne oldu balmı sürdü şimdi.sevinmelimiyiz.