E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD Merkez Bankası dijital para için bastırıyor---

ABD Merkez Bankası dijital para için bastırıyor

ABD Merkez Bankası dijital para için bastırıyor
25 Mayıs 2021 - 11:03 borsagundem.com

Fed’den Lael Brainard, Merkez Bankası para yarışı kızışırken dijital doları zorluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Federal Rezerv üyesi Lael Brainard, Pazartesi günü, Merkez Bankası tarafından desteklenen bir kripto para biriminin çeşitli faydalar sağlayabileceğini söyleyerek, dijital bir dolar için bastırmaya devam etti.

Brainard’ın Coindesk tarafından sunulan bir konferansta yaptığı konuşmada “yetersiz banka” hizmeti aldığı belirtilen her 5 Amerikalıdan 1′ine finansal hizmetler sunabilmek, Brainard’ın bahsettiği avantajlardan biri olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Fed destekli bir sistemin güvenliğinden, verimlilikteki ve sınır ötesi ödemelerdeki iyileştirmelerden veya farklı ülkelerdeki insanlar arasındaki işlemlerden bahsetti.

Brainard, dikkatli bir şekilde ilerlemenin önemini vurgularken, Kovid-19 salgınının halkın geniş bir kısmının iyi düzenlenmiş dijital paraya erişiminin olduğu bir sisteme olan ihtiyacı güçlendirdiğini söyledi ve ekledi: “Federal Rezerv, halkın nakit dahil olmak üzere güvenli, güvenilir ve güvenli ödeme araçlarına erişimini sağlamaya kararlıdır. Bu taahhüdün bir parçası olarak, hanelerin ve işletmelerin ihtiyaç ve tercihlerinin zaman içinde dijital ödemelere ne ölçüde daha fazla geçiş yapabileceğini araştırmalı ve tahmin etmeye çalışmalıyız.”

Bu yorumlar, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu yaz merkez bankasının Merkez Bankası Dijital Para Birimleri ile ilgili birçok sorunu ele alan bir çalışma raporı yayınlayacağını açıklamasından günler sonra geldi.

Boston Fed ve MIT, varsayımsal bir model oluşturacakları ortak bir proje başlattı ve diğer birkaç Fed bölgesi de kendi araştırmalarına dahil oldu.

Esasen, CBDC’nin geliştirilmesi, tüketicilere, benzerleri bitcoin ve sayısız akranının kullanımıyla popüler hale gelen elektronik para birimine daha geniş erişim sağlayacaktır. Çin merkez bankası , dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi kendi projesiyle ilerliyor.

Brainard, salgının Fed destekli bir para birimi geliştirmenin ne kadar önemli olabileceğine dair bir örnek sunduğunu söyledi.

Kongre başlangıçta yardım ödemeleri göndermeye başladığında, bazı kişiler, hesapları olmadığı veya bilgileri IRS ile güncellenmediği için haftalarca kendi paralarını alamadığını belirtti. Bir CBDC’nin, bu insanlara daha hızlı para kazanmaya yardımcı olacağını söyledi.

Brainard, hazırladığı açıklamalarda, “Amerika Birleşik Devletleri’nde salgın, dijital ödemelere geçişin hızlanmasına ve nakit talebinin artmasına neden oldu. Nakit kullanımı belirli zamanlarda yükselirken, tüketiciler ve işletmeler tarafından elektronik ödemelerle kolaylaştırılan temassız işlemlere belirgin bir geçiş oldu” diye konuştu.

Brainard, belirli kripto para birimlerini adlandırmadan, alternatif ödeme sistemlerinin potansiyel dolandırıcılık da dahil olmak üzere birçok sorun ortaya çıkardığını belirtti ve şöyle devam etti: “Buna karşılık, dijital bir dolar, genel halk tarafından kullanılmak üzere dijital biçimde verilen yeni bir tür merkez bankası parası olacaktır” dedi. “Dijital ödeme sistemlerinde haneler ve işletmeler için erişilebilir olan güvenli merkez bankası parası sunarak, bir CBDC karşı taraf riskini ve ilgili tüketiciyi koruma ve finansal istikrar risklerini azaltacaktır.”

Fed, para birimi için bir zaman çizelgesi belirlemedi. Bazı yönlerden dijital dolara benzeyen bir ödeme sistemi olacak FedNow Hizmetinin iki yıl içinde devreye girmesi bekleniyor.

Çin kaybettiği üretim tesislerini geri kazanabilir tartışması

 

Bir kripto çöküşü bu hafta 1 trilyon doları yok etti

 

ABD meclisinden Çin benzeri kripto para kararı çıkması beklenmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YILMAZ25 Mayıs 2021 14:10

    Ilginc bir haber. Salgin tamamen hayatlarinizi degistirdi. Bunun uzantisi olarak Dijital paranin yıldızı parladi. Riskleri çok fazla