E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Menbiç'te geri adım attı---

ABD Menbiç'te geri adım attı

ABD Menbiç'te geri adım attı
31 Ocak 2018 - 09:13 borsagundem.com

Geçtiğimiz günlerde ABD askeri Menbiç'ten çekilmeyeceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından Pentagon sözcüsü flaş açıklamalarda bulundu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Adrian Galloway, Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi olarak açıkladığı Menbiç'in iş birliği ile çözülebileceğini söyledi.

Habertürk'ten Nalan Koçak, Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway’e, “Türk ve Amerikan güçleri Menbiç'te karşı karşıya gelebilir mi?” sorusunu yöneltti. 

Galloway’ın bu soruya yanıtı şöyle oldu:

“Türkiye’yle her seviyedeki soruna çözüm için çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken de Türkiye’nin güvenlik kaygılarını göz önüne alıyoruz ve IŞİD'e yapılan baskının azalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorun ancak karşılıklı iş birliğiyle çözülebilir. NATO müttefikimizin yanındayız, Türk yetkililerle çözüm müzakerelerimizi sürdüreceğiz." 

'TÜM TARAFLARI SİVİLLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Galloway, Afrin'e yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nı da şu ifadelerle değerlendirdi:

“Kuzeybatı Suriye’deki durum nedeniyle endişeliyiz. Tüm tarafları IŞİD'i yenmeye odaklanmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Ayrıca PKK’nın müttefikimiz Türkiye’ye herhangi bir saldırısını da kabul etmeyeceğimizi belirtmek isterim."

'AFRİN'DEKİ GRUP IŞİD'LE MÜCADELE EDENLER DEĞİL' 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve YPG’nin Afrin’de karşı karşıya gelmesine ilişkinse Galloway’ın değerlendirmesi şöyle oldu:

“Afrin’deki silahlı gruplar IŞİD'le mücadelede iş birliği yaptığımız gruplardan değil. Bu konuda onlara silah, eğitim ya da danışman desteği vermedik. Fakat Afrin’de artan şiddet sivillerin yerinden olması ve ölümleri artırma riski taşıyor."

'SINIR GÜCÜNÜN AMACI IŞİD'LİLERİN SURİYE DIŞINA ÇIKMASINA ENGEL OLMAK'

“ABD’nin Türkiye sınırında çoğu YPG’lilerden oluşan 30.000 kişilik sınır gücü kurma kararı Türkiye’den sert tepki çekti, bu adımda ısrarcı mısınız?” sorusuna sözcünün yanıtı şu oldu: 

"ABD iş birliği yaptığı gruplarla kapasitesini geliştiriyor, bunun nedeni daha önce IŞİD'den temizlenen alanları korumak. IŞİD'le mücadele evrildikçe, örgütün Suriye ve Irak’ta yeniden ortaya çıkmasına mani olmak için yeni yollar aramamız doğal. Bu güç tamamen iç istikrar amacı taşıyor. Amaç kaçan IŞİD'lilerin Suriye dışına çıkmasına engel olmak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM 31 Ocak 2018 23:37

    EY ABD BURALARDA DİKKATLİ OL TURKLER KESTANEYİ ÇİZEBİLİR SONRA İTİBAR BEŞ PARALIK OLUR

  • ...31 Ocak 2018 22:37

    Yahu bu ABD ne arıyor suriyede ? insanı yardım değil, önüne gelene silah dağıtıyor... orta doğuda silah fabrikarsı yok. herkesin evinde silah ve mermiler var.. kim veriyor bunları ? adb ve rusya.. çıkmış bide insnaı yardım diyor :D Allah fikir versin

  • Hshsh31 Ocak 2018 20:37

    Bu bölgenin ağası Türkiye Kürtler de artık Türkiye yakın aciklamar ve politik a lar yapmalı çünkü kürtleri satan satana

  • deniz ersi31 Ocak 2018 13:59

    işbirliği falan filan olmamalı bunlar hep oyuna getirmek için söylenen sözler Türkiye kararlı kendinden emin kendi işini yapmali

  • gobel6631 Ocak 2018 11:52

    Nasıl Zamanı geldiğinde ABD-PKK ilişkisi görülüp harekete geçiliyorsa gene zamanı geldiğinde ABD-PKK ilişkisine dair davalar açılacaktır, lakin her şeyin bir zamanı var. Şuan bu davayı açmanın hiç bir anlamı yok. Bu yapılanların hepsini görmemiz için kendi savunma ve silah sistemlerimizi kurmalıyız. Kendi ekonomik ve finansal sistemlerimizi kurmalıyız. Dünya finansal ve ekonomik sistemi ABD'nin elinde.

  • Ömer 31 Ocak 2018 11:30

    Oralar alama Türkiye’ye bırakılacak, sonra referandumla Türkiye’ye bağlanacak zaten oranın hakkının büyük kısmı son dört bel yıldır Türkiye’de yaşıyor.. Bankada bu işin içşnden çıkılmaz

  • tr dava açmalı..31 Ocak 2018 10:56

    türkiye acilen ABD ye uluslararası mahkemelerde terör zararı tazminatı açmalı. PKK-YPG, DAEŞ, FETÖ yü destekleyerek 700 milyar dolarlık kaybım oldu diye ABD den bu zararı istemeli.adamlar zarrab davasında iranla ticaret yaptık diye bizi cezalandırmaya kalkıyor. iren BM de tanınmış yüzyıllardır var olanb ir DEVLET. ya bu terör oluşumlarına destek vererek silah vererek Türkiyeye zarar vermenin hiç mi tazminatı yok. Uluslararası hukuk ne diyor?

  • iso31 Ocak 2018 10:48

    Ya bunlar danışıklı dövüş... ÖSO'yu esad'a karşı kuran kim? Sen ABD'nin izni olmadan operasyon yapacaksın abd de izleyecek öyle mi? En iyi ihtimalle Kıbrıs Barış Harekatında olduğu gibi ekonomik yaptırım uygular. Var mı hiç böyle söylentiler? Yok. Rusya'ya Çin'e yaptırım uygulayan ülke sana mı uygulamaya korkacak.

  • HASAN TOSUN31 Ocak 2018 10:06

    VAY SAHTEKAR DÜZENBAZ,İŞİDLİLERİ YERDEN OTOBÜSLERLE NEREYE GÖTÜRDÜNÜZ,ÖZEL UÇAKLARLA NEREYE TAŞIDINIZ,BUHAR OLUP UÇMADILAR YA,İŞİDİ DE KURAN İŞLEVİ BİTİNCE BUHARLAŞTIORANDA SİZSİNİZ,İŞİD SURYEYİ İŞGAL ETMEK İÇİN KURDUĞUNUZ SİZİN ADAMLARINIZIN ÖRGÜTÜ,YPGDE FETÖDE SİZİN ÜRÜNÜNÜZ,BİRDE SURYEDEN KAÇMASINLAR DİYE YPG Yİ KULLANIYORUZ DİYYORSUN,DÜNYAYI APTALMI SANIYORSUN,DÜZENBAZ,ÖRGÜTLERİ KURAN BİTİRENDE ASANDA KESENDE ABD PİSLİĞİDİR.DÜNYA DUYSUN

  • Şimşek31 Ocak 2018 09:59

    Türkiyeye rağmen, Türkiyenin istemediği birşeyi o bölgede suni, yapay yöntemlerle yaşatamazsın. Türkiye nükleer olmadıkça ve bunu İran dahil Müslüman dünyasıyla paylaşma blöfü olmadıkça sıkıntı sürer. Dokunulmazlık için yerli silah sanayi ve nükleer reaktörlere kesintisiz destek verilmeli.

  • fatih istanbul31 Ocak 2018 09:48

    SAHTEKAR İKİ YÜZLÜ KATİL AMERİKA ŞAŞIRDI NE YAPACAĞINI B,LMİYOR İŞİT P.K.K P.Y.D. SİZİN ESERİNİZ AMACINIZ SINIRIMIZDA İKİNCİ İSRAİL DEVLETİ KURMA HAYALLERİNİZ BOŞA ÇIKTIKCA ÇILDIRIYOR NE SÖYLEDİĞNİZİ BİLMİYORSUNUZ İNŞALLAH TEZZAMANDA DÖKTÜKLERİNİZ MASUMLARIN MÜSLÜMANLARIN KANINDA BOĞULURSUNUZ