E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"ABD Kürdistan'ı kurarsa Türkiye'den toprak isteyecek"---

"ABD Kürdistan'ı kurarsa Türkiye'den toprak isteyecek"

ABD Kürdistan'ı kurarsa Türkiye'den toprak  isteyecek
15 Mayıs 2017 - 07:04 borsagundem.com

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, “ABD’nin Suriye’de yaptığı oradaki Kürtleri gerilla tarzından ordulaşmaya geçirmek. Bunun adı devlettir” dedi

PKK terörüyle mücadelede önemli görevlerde bulunan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Saygı Öztürk'ün, Pamukoğlu'nun açıklamalarına yer verdiği Sözcü'deki haber şöyle: 

PKK terörünün en yoğun olduğu 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı Komutanlığı yapan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Güneydoğu sınırımızda Irak ve Suriye'deki gelişmelerin ülkemiz için kaygı verici olduğunu söyledi. Pamukoğlu, “Bazı adımları atmak için geç kalınıyor. Türkiye'deki NATO ve ABD üsleriyle ilgili yeni düzenlemeler ve güvenlik unsurlarımızın öne alındığı konular görüşülmeli. Yeni anlaşmalar yapılmalı” dedi.

“SAVAŞ GÜCÜ SIKINTIYA GİRDİ”

Pamukoğlu, “Irak'ın kuzeyinde Barzani üzerinden Kürdistan'ın kuruluşu tamamlandı. Şimdi Suriye Kürdistanı'nın ağır silahlarla, tanksavarlar takviye ederek, sınır boyundaki yaklaşık bin 100 kilometrelik alanda Kürdistan kuruluyor. ABD'nin bugün yaptığı iş gerilla tarzından oradaki grupları ordulaşma safhasına geçirmektir. Bunun adı da devlettir” uyarısında bulundu. Güneydoğu'nun unutulmaz komutanlarından Pamukoğlu, son gelişmeleri SÖZCÜ'ye şöyle anlattı:

15 TEMMUZ darbe girişiminden sonra Silahlı Kuvvetlerimiz savaş gücü olarak sıkıntıya girdi. Harp okulları, askeri liselerin dağıtılması sonucu yaşanan boşluk ve güvensizlik, Silahlı Kuvvetler'e de darbe indirdi. Askere savaş sanatını öğretmek öyle kolay bir şey değil.

“UÇAKLA SONUÇ ALINMAZ”

ORDU, psikolojik olarak da yıprandı. Son 3 aydır Çukurca'da askeri üslere sürekli saldırılar var. Hemen her gün 1-2 şehit veriyoruz ya da askerimiz yaralanıyor. Bunların hepsi Zap Kampı'ndan gelen teröristlerce yapılıyor. Her olayın arından Çukurca'ya 4-5 kilometre uzaklıkta olan Zap Kampı'na uçaklarla saldırılar yapılıyor. Şu unutulmasın; o kampta uçakla bir şey yapılamaz. Çünkü, uçakların dalış imkanı yok. Havadan vurmakla sonuç alınmaz.

BOTLAR çamurlanmadan Zap asla temizlenmez. 30 yıldır burada teröristler var. Zap'ın nasıl bir yer olduğunu konuşabilmek için görmek lazım. Hava harekatı teröristleri açıkta yakalarsan, yürüyüş kolu halinde görürsen tesirli olur. Ancak hava harekatıyla tek tek yapılan saldırılardan sonuç alamazsınız.

“KÜRDİSTAN BİZİ DE ETKİLER”

SINIRIN öte yakasındaki teröristlerin bulunduğu Hakurk Kampı 18 kilometrelik bir vadi. Bu kampları bastığımızda 37 gün kaldık. 268 yeraltı deposunu açtık. On binlerce mayın, silah, mühimmat bulduk. Bunların ancak yedide birini taşıdık. Oralar inanılmaz bir coğrafya…

KOMŞUMUZ Irak ve Suriye'de kurulacak Kürdistan, hemen arkasından bize de sirayet eder. Ülkemizde de devleti zorlayacak otonomi, özerk bölge gibi talepler gündeme gelecektir. Kürdistan kurulmasıyla ilgili zamanı ABD, siyasi ve askeri koşullar nedeniyle erteliyor.

“İNGİLTERE, RUSYA DA VAR”

SİYASİ hesaplar nedeniyle ABD, Suriye Kürdistanı için Türkiye'yi uzak tutuyor. Suriye Kürdistanı'yla ilgili çalışmalarda hep ABD konuşuluyor ama planın içinde İngiltere, Fransa, Rusya da var. Afrin üzerinden enerji naklinin hangi limandan yapılacağı da gündemde… Akıllarında İskenderun Limanı bulunuyor. Bunun anlamı, ileride Türkiye'den de toprak alınacağıdır. Amanos Dağları'nı PKK'nın terk etmemesi ve sürekli o bölgede dolaşması da İskenderun hesabının bir parçasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saban15 Mayıs 2017 20:10

    Abd belasını arıyorsa biz buradayız. Bizim toprağımızın bedeli kandır bir karış toprak dahi alamaz.....

  • DEDİ15 Mayıs 2017 19:06

    PAMUKOĞLU VE SÖZCÜ GAZETESİ ABD-TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ RUSYA AĞZI İLE KAMUOYUYU MANÜPLE ETME ÇABASI

  • Çw15 Mayıs 2017 18:58

    PAMUKOĞLU DA VATAN PARTISI DE ULUSALCI DEĞİL RUSYA YANLISIDIR. UYANIN ARTIK.

  • Alper15 Mayıs 2017 13:12

    Bütğn medya ve siyasi partililerin Suriye'de Irak'ta Türkmen'leri temsil eden renkler flamalar veya başka yerlerdeki türk veya başka gruplarka ilgilş renkler fkamalar veya bayrakların onare edilmesi, Kürtlerin renklerin flamaların hep paçavra çaput paspas bezi diye aşağılayıcı sözlerle tanımlanması neye hizmet eder? Ülkede tek başına iktidar olmak için bu mu gerekiyor?

  • Sosyolog 15 Mayıs 2017 13:06

    Doğru siyaset izlenseydi ne pkk olurdu ne ypg olurdu nede başka bir unsur. Olanlarda Türkiye ekseninde Türkiye lehine işleyen siyasal varlıklara dönüşürdü. Kürtle ilgili herseye hakaret yarışının ve bunun üzerinden politik yarışa girmiş partiler ve taraftar medyaları. en karşıt benim bana oy verin rekabeti. Harika bir siyasal yol. Yola devam

  • D.demirkan 15 Mayıs 2017 13:03

    PAMUK OĞLUNUN FİKİRLERİNİ YABANA ATMAYIN.HER İHTİMAL DEYERLENDİRİLMELİ. ANLADIK Kİ AMERİKA HİÇ DOST DEYİL. IRAKKI SURİYEYİ KARIŞTIRIP.O BÖLGEDE DEVAMLI SÖZ SAHİBİ OLMAK.AMERİKA ZARAR GÖRMEZ DEVAMLI BİZ ZARAR GÖRÜRÜZ. ASKERİ HARCAMA ARTAR.EKONOMİ ETKİLENİR. BİR ŞEKİLDE KURNAZ LIKLA HALLET MEK LÂZIM.

  • Ekrem 15 Mayıs 2017 13:00

    Kürt unsurları Türkiye ile bütünleyici bir siyaset mi herkesin yararındaydı? Yoksa iç trübünlere oynayarak üzerinden siyasal pirim üretilmeye çalışılan Kürtlerle ilgili herseyi sürekli aşağılayan küçümseyen bir siyaset mi daha yaralı?

  • gerçek fatih15 Mayıs 2017 10:46

    adam ne güzel ileriyi görmüş strateji üretmiş ama yorumculardan 1-2 tanesi daha peri masalında olduğu için yada anlayacak organları olmadığı için ileri geri konuşmuşlar....

  • tv15 Mayıs 2017 09:18

    abd böyle birşeye kalkışırsa bizde önce israiledogru ilerleriz kendibilir osmanbey yunanıstanıda unutmayalım enmantıklısı toprakları genişletmek böldürmekdeyil

  • gedikli15 Mayıs 2017 09:09

    ışiti amerikanın emriyle temizledik şimdi neden sessiziz.pkk yı da temizlesin ya hükümet...

  • fatih,islambul15 Mayıs 2017 08:47

    ikinci israile ermenistana zin ver meyiz asla gerekirse amerika ile savaşırız biz ne suriyeyiz nede ırakız biz TÜRK MİLLETİYİZ TÜRKİYEYİZ pamuk oğlu çok savurmuş

  • Kenan 15 Mayıs 2017 07:44

    Bunları herkes biliyor sende ne itici adamsın sanki dünyayı kurtarmış