E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Kerkük'te konuşlandı iddiası---

ABD Kerkük'te konuşlandı iddiası

ABD Kerkük'te konuşlandı iddiası
30 Kasım 2017 - 20:44 borsagundem.com

Iraklı Milletvekili Osman, koalisyon güçlerinden oluşan bir grup askerin dün Kerkük'teki K1 askeri üssüne konuşlandırıldığını öne sürdü.

Iraklı Milletvekili Muhammed Hacı Osman Osman, askeri uçakların ve araçların da bulunduğu grubun bölgeye Kerküklü Kürtlerin ısrarı ve Irak hükümetinin onayı üzerine konuşlandırıldığını iddia etti..

Sputnik'te yer alan habere göre Osman, "Geçen hafta Bağdat'ta ABD'li üst düzey askeri yetkiliyle görüştük ve koalisyon güçlerinden oluşan bir grubun Kerkük'te yeniden konuşlandırılmasını talep ettik. Zira 16 Ekim'de Kerkük'te yaşanan olayların ardından hükümet, Kürtlerin haklarını ihlal etti, büyük miktarda toprağı kontrolü altına aldı" ifadelerini kullandı.

Osman, Kerkük'e ABD askerlerinin konuşlandırılmasının ana amacının kentte Kürt güçlerin de yer alabileceği ortak operasyonlar komutanlığı kurulması olduğunu ifade etti.

Askeri grubunun halkın güvenliğini ve kentte istikrarı sağlayacağını kaydeden Iraklı vekil, 2003 yılında kurulan benzer gücün çok başarılı olduğunu da anımsattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saygilarimla30 Kasım 2017 21:39

    Yillardir musluman oldurup petrollerine el koyan ulke dir abd, lahey de yargilanmasi lazim diyecem ama, hangi baba yigit buna bas vurur ki?

  • MEN30 Kasım 2017 20:53

    TÜRKİYEDE ABD YE DAVA AÇSIN. YILLARDIR TERÖRİSTLERİ ÜZERİMİZE SALIYORLAR...