E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD kaynaklı belirsizlik piyasaları baskılıyor---

ABD kaynaklı belirsizlik piyasaları baskılıyor

ABD kaynaklı belirsizlik piyasaları baskılıyor
04 Ekim 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 27.351 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 194 kişi olarak açıklandı.

Haftalık korona virüs tablosuna göre İstanbul ve Ankara'da vakalar arttı .

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı güncellemeye göre, yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinden, semptom gelişmemiş olanlar, 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına devam edebilecek .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer. Türkiye genelinde 500 metrekareden büyük 1000 kadar market yapılması talimatı verdik.

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD'de Biden yönetimi, stabilcoin ihraçcısı kriptopara şirketlerine bankalara benzer düzenleme, denetim uygulamanın yollarının değerlendiriyor.

Fed Başkan Yardımcısı Clarida'nın, Powell'ın Covid-19 salgınının kötüleşmesinden kaynaklı olarak atılabilecek potansiyel politika adımlarına işaret ettiği konuşmasından bir gün önce tahvil fonlarından çıkıp hisse senedi fonlarına yatırım yaptığı öne sürüld ü.

Philadelphia Fed Başkanı Harker, enflasyonun kontrolden çıkmasını beklemediğini, ancak enflasyonist baskıların beklendiği kadar geçici olmayacağından endişe ettiğini söyledi .

İngiltere Başbakanı Johnson, ülkede nakliye sektörünün içinde bulunduğu durumu aylardır bildiğini itiraf ederek, tedarik zinciri sorunlarının Noel'e kadar devam edebileceğini söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Suudi Arabistan ile iş birliği anlaşması imzalandığını duyurdu.

Evergrande hisseleri Hong Kong'ta işleme kapatıldı

Japonya’da Kişida Fumio yeni başbakan seçildi.

Coinbase: En az 6 bin müşterimizden kripto para çalındı.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, ülkenin jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliğine başladığını duyurdu .

Ne Olacak?

Yurtiçinde TÜFE verisi açıklanacak.

Hazine’nin bugün tahvil ihalesi gerçekleşecek.

OPEC Toplantısı bugün gerçekleşecek.

ABD Başkanı Biden, altyapı paketlerine destek sağlamak için yarın Michigan’a gitme kararı aldı .

TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle 7 Ekim'de toplantı düzenleyecek.

Türkiye ve Yunanistan arasında istişari görüşmeler 6 Ekim'de Ankara'da yapılacak.

S&P'nin 2021 takviminde 22 Ekim Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya piyasaları, haftanın son işlem gününü özellikle Japonya piyasaları ile negatif tamamladı. Yavaşlayan ekonomik büyüme, artan enflasyon, tedarik zinciri sıkıntısı, global enerji krizi endişesi ve Çin'deki regülasyon Asya piyasalarını olumsuz etkiledi. Bu hafta Çin piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olacağını hatırlatalım.

ABD piyasalarında ise karmaşıklık devam etti. Fed Başkanı Powell’ın yüksek enflasyon hakkında yaptığı açıklamalar piyasaları tatmin etmezsen, ABD'deki altyapı paketi belirsizliği piyasaları baskıladı.
BİST100 endeksi tarafında ise yön arayışı sürüyor. Cuma günü küresel piyasalara paralel negatif açan endeks, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ile alakalı açıklamalarıyla destek buldu. Erdoğan, "Ekonominin de sorumluluğu bize aittir. Merkez Bankası rezervleri de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2021’de Türkiye’nin %9 büyümesini bekliyoruz" dedi. Açıklamalar ardından endeks yatay seyirde günü tamamladı.

Türkiye’de Eylül ayı İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre Ağustos’ta 54,10 olarak açıklanan İmalat PMI Eylül’de 52,50’ye geriledi. Ancak açıklanan verilerle faaliyet koşullarında aylık bazda iyileşmeye gözlemlendi. Faaliyet koşullarındaki iyileşme, üretim ve yeni siparişlerde devam eden büyümeye bağlı olarak 4. aya ulaştı. Ancak Eylül ayındaki artışlar Ağustos ayına göre yavaş gerçekleşti.

Bu hafta yurtiçi piyasalardaki en önemli veri akışı bugün TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verisi olacak. Küresel piyasalarda ise Çarşamba günü ADP, Cuma günü ise Tarım Dışı İstihdam verileri piyasaların odağında olacak.
 
VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.494 - 1.519 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.512 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 24.491 artarak 644.189 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.502 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.570 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.530 ve 1,540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Evergrande hisseleri işleme kapatıldı

Wall Street vadeliler yatayda

Altın, doları takipte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)