E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Kaşıkçı cinayetini örtbas mı ediyor---

ABD Kaşıkçı cinayetini örtbas mı ediyor

ABD Kaşıkçı cinayetini örtbas mı ediyor
14 Kasım 2018 - 11:48 borsagundem.com

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, işin içinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin olduğu sonucuna varmadıklarını söyledi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton,  Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kayıtların Suudi Veliaht  Prensi Muhammed bin Selman'ın dahlini işaret etmediğini savundu. 

33. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi için Singapur'da  bulunan Bolton, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıtları dinleyenlerin,  işin içinde Suudi Veliaht Prensi olduğu sonucuna varmadığını ileri sürdü.

Bolton, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü 2 Ekim'de  İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğunda neler yaşandığıyla ilgili gerçeği öğrenmek  istediğini belirterek, "Kaydı kendim dinlemedim, ancak dinleyenlerin  değerlendirmesi, herhangi bir suretle, cinayetle Veliaht Prensi ilişkilendirmiyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili  10 Kasım'da yaptığı açıklamada, kayıtların, konuşmaların, Suudi Arabistan, ABD,  Almanya, Fransa ve İngiltere'ye dinlettirildiğini açıklamıştı.

Amerikan The New York Times (NYT) gazetesi,Kaşıkçı suikasti için  Türkiye'ye gelen 15 kişiden birinin cinayetten kısa süre sonra yaptığı telefon  görüşmesinde, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı kastederek, "Patronunuza  söyleyin, adamlar işlerini bitirdi." dediği iddiasına yer vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kara Murat 14 Kasım 2018 20:39

    Suudiler israil ve abd ye köpeklik yapmayı Karakter edinmişlerdir

  • Tiriska14 Kasım 2018 19:17

    Olayin abd ile ne ilgisi var turkish de islendi cinayet aciklay8n herkese olayi saklamayin abd ye suc atmayin yigitler ve mertler sizi triskalar.

  • bir yorum14 Kasım 2018 15:26

    Görüyorsunuz ki suudilerin Kur'andaki İslamla hiç bir ilgisi yok.Onlar kendi uydurdukları dine iman ettiklerinden masum bir insanı en vahşi yöntemle yok edebiliyorlar. Bundan sonra Suudiarabistan için islam ülkesi demeyi bırakın artık. Orada evet Kur'andaki İslama inananlar da var ama onlar ya böyle vahşetlerden korktokları için susmak zorunda kalıyorlar ya da bir çoğu zaten suudi zindanlarında çürüyor. Onların dini vehhabiliktir.Vehhabiliğinde Kur'andaki İslamla hiç bir ilgisi yoktur.Vehhabilik ne kadar da mezhep görünse de tamamen zorbalık vakşet içeren bir dindir.Bu mezhepler yüzünden Kur'andaki İslamdan uzaklaştılar.Çok azı istisna herkes mezhepçi oldu. Diğer mezheplerdede buna yakın vahşetler var.Mesela Kur'an dinden çıkanın bu dünyadaki bütün amellerinin boşa gittiğini ahirette ise onun cehennemliklerden olduğu hükmünü verirken.Bu mezhepler bunu kabul etmeyip dinden çıkanı öldürün diye fetva vermişler.

  • ...14 Kasım 2018 12:15

    ABD BU HAYALİ NUKLEER SİKAHLAR VAR DİYEREK SAVAŞ ÇIKARTTIĞI GİBİ, VAR OLAN DELİLLERİ YOK SAYARAK AFDA ÇIAKRTABİLİR. HERŞEYMENFAAT VE ÇIKAR.. GÜNÜMÜZDE BİLE BAZI DURUMLARDA, YANLŞIŞA DOĞRU DİYENLER YOK MU? YALAMALIK İÇİN.. ONUN GİBİ BİŞİ İŞTE