E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Karadeniz'e gemi göndermesinin gerekçesini açıkladı---

ABD, Karadeniz'e gemi göndermesinin gerekçesini açıkladı

ABD, Karadeniz'e gemi göndermesinin gerekçesini açıkladı
10 Nisan 2021 - 09:38 borsagundem.com

Ukrayna'nın doğusunda gerilim artarken ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, bölgeye ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın 2014'ten bu yana görülen en büyük yığınak olduğunu söyledi. Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kirby, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırlarına yaptığı askeri yığınağı eleştirdi.

"BU YIĞINAK KAYGI VERİCİ"
Kirby, Moskova'nın niyetini şeffaf bir şekilde ortaya koymadığına dikkat çekerek, oradaki yığınağın kaygı verici olduğunu ve bölge istikrarına katkı yapan bir adım olmadığını belirtti.

BÖLGEDEKİ TEHDİDE DİKKAT ÇEKTİ
Rusya'nın bölgede teşkil ettiği tehdidi dikkate aldıklarını belirten Kirby, yığınakla ilgili ise, "Çok büyük bir yığınak, 2014'ten bu yana gördüklerimizin en büyüğü bu" yorumunda bulundu.

"RUTİN OLARAK KARADENİZ'E GEMİ GÖNDERİYORUZ"
Kirby, Karadeniz'e iki savaş gemisi gönderecekleri haberlerini de teyit etmekten kaçınırken, rutin olarak Karadeniz'e askeri unsurlar intikal ettirdiklerini ve bunu yaparken de Türkiye ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi bağlamında koordinasyon sağladıklarını ifade etti.

İki ABD gemisi haftaya Karadeniz'e geçiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa28 Nisan 2021 19:43

    Sayın Kırby,bizden uzak durun,ne haliniz varsa görün.adınıza ölecek ülke arıyorsunuz,siz güvenilmez bir müttefiksiniz.Pis işlerinize bizi bulaştırmayın.

  • Suphi10 Nisan 2021 21:55

    ABD herzaman kendinden uzak yerlerde mevzi kuruyor ve gerilim yapıyor neişi var KARADENİZDE

  • TARKUT TARKAN10 Nisan 2021 20:18

    Abd nin bizim ve rusya nın karasularında ne işleri var.git sen gemilerini kendi karasularında yüzdür.bak rusya nın hiç sakası olmaz.o gemilerinin altında onlarca rus denizaltıları var.bizden söylemesi o gemileri aşağıya çekiverirler.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Nisan 2021 17:08

    ABD ırakta çekiç güç ile pkk kurdu konattı silahlandırdı şimdi de suriye ve yunanistan da binlerce insanımızı şehit etmiştir.üstelik cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemizdeki tüm darbe, ihtilal krizleri de bunlar yapmıştır.bunlar bizim asla dostumuz değildir.yine bizleri ruslar ile karşı karşıya getirmek istemektedirler.putin ve RTE bu tuzağa düşmezler.bu olaydan da bir şey çıkmak iki tur atıp savaş gemileri giderler.eğer bir savaş olma ihtimali dahi olsa bugun altının onsu 3000-5000 $ kesin olur idi.

  • alper yılmazatilla10 Nisan 2021 14:59

    Rahmetli Devlet büyüğümüz İsmet İnönü'nün ifade ettiği gibi ayı ile yine içiçe olacağız. Amerika'nın amelleri bize karşı pek hayırlı değil ne olacak göreceğiz.

  • Kırım uygur soydaşımız10 Nisan 2021 14:15

    Rusya kırımı ele geçirdi, kırım bizim soydaşımız milli meselemiz, çin uygur türklerine yapmadığı zulüm kalmadı her ikiside soydaşlarımıza zulmetti, şimdi neden bu ikisinin yanında yer alalım, soydaşlarımıza yaptıklarının teşekkürü içinmi biraz uyanın gerçekleri görün,

  • ZEYREK ZEMHERİ10 Nisan 2021 21:30

    Bu işler öyle kalemlerle veya klavyeler ile olmuyor.güçle ve ekonomi ile oluyor.

  • f10 Nisan 2021 11:58

    Sayın Kırby,bizden uzak durun,sizi Irak'tan tanıyoruz,Afganistan'dan tanıyoruz,Suriye'den tanıyoruz acımasız ve kan dökücüsünüz.Girdiğiniz yeri kaos ve göz yaşına boğdunuz.Akılsız İslam alemini harabeye çevirdiniz,biliyorum,sıra bize geldi,bizden uzak durun.Yunanistan'ı kışkırtmayı bırakın.

  • fafa10 Nisan 2021 18:52

    Amiraller uyarmasaydı Montrö şimdi sofradaydı.

  • Asla istemezler10 Nisan 2021 14:32

    Yunanı kışkırtmaya gerek yok geçen hafta ingilterden gelip yunanistanı ziyaret eden kimdi ? Neyin kutlaması yapıldı yunanın osmanlıya baş kaldırış yıl dönümü,ne dediler orada yunan batının medeniyet beşiğdir onların cesaretinden ilham alınmalıdır montrönün kalkmasını destekliyoruz hatta lozanıda kaldırırlarsa alkışlarız,şimdi kendinize sorun bu iki anlaşma bu adilerin lehinde olsa eski ideallerini gerçekleştirmelerine takoz olmasa kalkmasını isterlermi ? Yunan kalksın diyorsa orada bir hainlik vardır.

  • Anti rus adam10 Nisan 2021 10:55

    Rusya firavunluk yapsın önce kırımı alsın sonra ukraynayı almaya kalksın aynısı bizim başımıza gelse ne hissederdik, şimdi düşününce rusyanın yanında neden yer almamamız getektiği belli oldu

  • Russavar10 Nisan 2021 14:25

    Fafa, daha dün boğazdan geçen rus gemisinde geçerken füzeyi bize doğrultup tehdit etmedilermi

  • ZEYREK ZEMHERİ10 Nisan 2021 12:16

    ABD nin demı yanın da olalım.İkinci dünya savaşındaki aynı hataya düşelim ve rusya nin asıl hedefi bizmi olalım salak salak bir düşünce.bak abd bizim askerlerimizi ırak ve suriye de binlerce kişi öldürdü neden ondan bahis etmemişsisin.madem abd süper devlet ise onlar bu konuya el atıp halletsinler.

  • fafa10 Nisan 2021 12:01

    Amerika'nın yanında yer alda seni param parça etsin.Kör müsün,PKK'yı ,Yunanistan'ı silahlandırıyor.İkisi de eksik olsun.

  • Bika10 Nisan 2021 10:18

    S-400 'ler depoda kemirgenlere yem olacak gibi.

  • Grck10 Nisan 2021 10:02

    ekranlarda meydanlarda vatandaşlara sürekli abd antiliği yapanlar ve burdan sürekli politik prim üretmeye çalışanlar, neden boğazdan gecişlere izin verdiler?

  • fafa28 Nisan 2021 19:48

    Hakaret etmeden yaz.Fikrin güzelse zaten kabul görür.

  • TARKUT TARKAN10 Nisan 2021 12:18

    Tam bir mal açıklama bu ve provakif kokan bir yorum.ulan montro sözleşmesi var.isteyen devletler gemilerin tonajını ve 15 gün kalma şartını yaparak girebilirler.amma mal birisi imissin.