E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD istihbarat raporu: Çin tüm dünyayı kandırdı---

ABD istihbarat raporu: Çin tüm dünyayı kandırdı

ABD istihbarat raporu: Çin tüm dünyayı kandırdı
02 Nisan 2020 - 11:17 borsagundem.com

ABD istihbaratı, Çin'in korona virüs salgınına ilişkin vaka ve can kaybı sayılarını manipüle ettiği bilgisine ulaştı.

ABD istihbaratı, Çin'in korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin vaka ve can kaybı sayılarını olduğundan az göstererek, salgının gerçek boyutlarını örtbas ettiği sonucuna ulaştı.

Bloomberg'in, adını açıklamadığı 3 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre Amerikan istihbaratı, Çin'in Kovid-19 salgınının gerçek boyutlarını tüm dünyadan sakladığına dair bir rapor hazırladı.

Söz konusu gizli rapor geçen hafta Beyaz Saraya sunuldu.

Raporda Çin'in ülkedeki Kovid-19 kaynaklı vaka ve can kaybı sayılarını bilerek gizlediğine dair bilgiler yer aldı.

Çin'in, salgının 2019'un sonunda Vuhan'da başlamasının ardından, sadece belirti gösteren hastaları istatistiklere dahil ettiğinin vurgulandığı haberde, Hubei eyaletindeki binlerce cenaze görüntülerinin de şüphe çektiği kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Çin'in paylaştığı verilere yönelik yaptığı açıklamada, Pekin'in gerçek rakamları örtbas ettiğine dair rapor aldığını doğrulamadı 

ancak "Çin'in paylaştığı rakamlar çok hafif." ifadelerini kullandı.

Öte yandan haberde, Çin'in yanı sıra İran, Rusya, Kuzey Kore, Suudi Arabistan ve Mısır'ın açıkladığı rakamların da şaibeli olduğu kaydedildi.

Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, Çin'de şu anda Covid-19 kaynaklı yaklaşık 82 bin vaka ve 3 bin 316 ölüm var.

ABD'deki son rakamlar ise 216 bin 722 virüs vakası ve 5 bin 137 virüs kaynaklı ölüm oldu.

Çin, asemptomatik Kovid-19 vakalarını da ilk kez dün açıklamıştı

Öte yandan Çin, korona virüs taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen ve "asemptomatik" olarak adlandırılan vakaların sayısını dün (1 Nisan) ilk kez duyurmuştu.

Virüsün yol açtığı öksürük, ateş, akciğer iltihaplanması ve solunum yetmezliği belirtilerini göstermeyen vakaların ilk kez resmi olarak duyurulması, Çin yönetiminin hastalık rakamlarını olduğundan düşük gösterdiği eleştirilerini beraberinde getirmişti.

Dünyada yeni tip koronavirüs vaka sayısı 900 bini geçti

New York'ta koronavirüs ölümleri 2000'e yaklaştı

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüsten hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birisi bu faturayı karşılamalı02 Nisan 2020 14:56

    Bu hastalığın sorumlusu iğrenç yemekler yiyen çinlilerdir çin devleti tüm ölümlerden sorumlu olup hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödemelidir

  • Vb02 Nisan 2020 14:01

    TR de geçen sene 400bin+ vefat var , günlük ortalama 1100+ kişi demek , hubei eyaletinin nüfusuna göre de günde 900+ cenaze normal , çin'in canı cehenneme , ama ABD de komik bir rapor yazmış

  • bu dünyadan biri02 Nisan 2020 12:28

    halk akıllı olmadıkça hükümetlerin hepsi halkı kandırır. siyasetçiye inanan ahmaktır. 

  • Bika02 Nisan 2020 12:28

    ABD dünyayı kandırmıyor mu ki! Saddam'ın kimyasal silah fabrikası var diye savaş çıkardı ve 100 binlerce insan Irak'a demokrasi gelecek diye öldü. Irak'ın şu anki durumu ortada.

  • kendini begenmişlik02 Nisan 2020 12:10

    çin bu salgınla ugraşırken bütün dünya adamlara gülüyordu.üstelik bizim saglık bakanımız tv de çin bu işi bilmiyor.biz bütün tedbirleri aldık diye övünüp dalga geçerken o zaman çindeki bir yetkilinin paylaşımı ilgimi çekmişti ceset sayısı o kadar fazlaki günlük yakmaya yetişemiyoruz.bunu tüm dünya duymuştur muhakkak ama dalga geçeceklerine gerçekten tedbir alsalardı yada basit hesap yapsalardı ölü sayısının katbe kat anormal fazla olduğu görürlerdi...bizdeki gibi bütün tedbirleri aldık diyen saglık bakanı yurdışından gelen toplamda 25000 kişiyi 14 gün karantinaya alıp milleti eve göndermeseydi şimdi TÜRKİYE bu yaşadıklarını yaşamayacaktı ama nafile... 

  • Bir yorum02 Nisan 2020 16:47

    Sersem bir ..ten haberin yok mal mal konuşma!  Hiç bir zaman devlet  bu işi hafife almadılar!   Ancak senin gibi mallar anlamaz!   Bütün cahilliğin ve ahmaklığınla  sadece abuk subuk yalan üretmesini bilirsin!  Çünkü mal olmanın gereğini yerine getiriyorsun.

  • ==== """"=====02 Nisan 2020 11:56

    herkes kandırıyor.bence ölenlerin sayısı  bence bugünkinin 10 katı fakat acıklamıyorlar piyasalar birden çöker diye.sanki senin verilerin gerçek.