E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: İstanbul’daki saldırıyı planlayan ‘Tek Kollu’ Ahmed Çatayev---

ABD: İstanbul’daki saldırıyı planlayan ‘Tek Kollu’ Ahmed Çatayev

ABD: İstanbul’daki saldırıyı planlayan ‘Tek Kollu’ Ahmed Çatayev
02 Temmuz 2016 - 06:53 borsagundem.com

Ukrayna’nın Odesa kenti emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi

ABD’li bir yetkili, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının IŞİD’li terörist Ahmed Çatayev tarafından planlandığını söyledi. Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesinden olduğu bilinen Çatayev’in, IŞİD’de üst düzeyde görevler üstlendiği belirtildi. ABD Kongresi üyesi ve İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, “Tek Kollu” lakabıyla bilinen terörist için “Pek çok kez Suriye’ye gitmiş ve örgütte savaş bakanlığında üst düzey operasyonları yönetmiş” dedi.

BM’nin “Rusça konuşan teröristler” listesinde adı geçen Çatayev’in 2011’de Bulgaristan’da tutuklandığı ancak Avusturya’da mülteci statüsüne sahip olduğu için salıverildiği ifade edildi. 1 yıl sonra Gürcistan’da yaralı olarak tutuklanan Çatayev’in burada da serbest bırakıldığı öğrenildi. Uluslararası Af Örgütü, Çatayev’in 2000 yılında gerçekleşen Grozni’deki baskında yaralandığını, bu yüzden kolunu kaybettiğini belirtti. O tarihte Ukrayna’ya kaçan Çatayev’in Rusya tarafından iadesi istenmiş, ancak Uluslararası Af Örgütü iade edilmemesi çağrısı yapmıştı. Dün bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, İstanbul’daki saldırıyı kınadıklarını ve Çatayev’e ilişkin çağrının gerekçesinin işkenceye maruz kalması olduğunu açıkladı. Bunun da insan haklarına aykırı olduğu vurgulandı. Öte yandan, Ukrayna’nın Odesa kenti emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)