E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı! Dışişleri'nden açıklama---

ABD Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı! Dışişleri'nden açıklama

ABD Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı! Dışişleri'nden açıklama
17 Haziran 2017 - 01:23 borsagundem.com

Geç saatlerde bir açıklama yayımlayan konsolosluk İstanbul'daki ABD vatandaşlarını uyardı. Dışişleri'nden gelen açıklamada ise "ABD makamları bu açıklamayı güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır" denildi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarını olası bir terör tehdidine karşı uyardı.

Konsolusluk geç saatlerde bir açıklama yayınlayarak “Amerikan vatandaşlarını, olası bir terör tehdidine karşı Türk güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmek isteriz.

Şu aşamada Konsolusluk, bu terör tehdidiyle ilgili spesifik yeni bilgilere sahip değil ancak Amerikan vatandaşlarına 28 Mart’ta yayınlanan Seyahat Uyarısı’nın hala geçerli olduğunu hatırlatırız” denildi.

DIŞİŞLERİ: ABD makamları bu açıklamayı mutat önlemlere dayanarak yapmıştır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunun yayımladığı güvenlik mesajına ilişkin, "ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır" ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunun yayımladığı güvenlik mesajı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul/Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır. ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)