E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD işsizlik rakamları beklenenin iki katı çıktı---

ABD işsizlik rakamları beklenenin iki katı çıktı

ABD işsizlik rakamları beklenenin iki katı çıktı
26 Mart 2020 - 15:46 borsagundem.com

Virüs salgınıyla beraber ABD'de birçok iş yerinin kapatılmasıyla işsizlik maaşına başvuruların sayısı 3.3 milyonla rekor yükseliş kaydetti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre 3 milyon artışla 3 milyon 283 bin olarak rekor seviyeye geldi. Wall Street uzmanlarının beklentisi başvuruların 1,5 milyon olacağı yönündeydi.

ABD’de işsizlik başvurusunun en çok yapıldığı hafta daha önce 1982 yılının Ekim ayında 695 bin şeklinde olmuştu. 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 765 bin 750 artışla 998 bin 250 olarak gerçekleşti. İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 101 bin artışla 1 milyon 803 bin oldu.

İşsizlik maaşı başvurusundan yararlananların 4 haftalık hareketli ortalama sayısı 27 bin 500 artışla 1 milyon 731 bin oldu.

Ülke genelindeki işletmeler, Çin’den gelen virüsün yayılmasını kontrol altında tutmak için bir bir kapandı.

ABD borsalarında vadeli işlemler ise işsizlik rakamları sonucunda düşüşe geçti. Dow Jones vadeli işlemleri 200 puandan fazla düşerken S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerindeki kayıplar %1’i geçti.

ABD borsaların performansını işsizlik rakamları belirleyecek

Warren Buffett’ın kriz bilançosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.27 Mart 2020 03:15

    ABD DE İŞÇİ İŞİNİ/İŞİ KENDİ İSTEĞİYLE BIRAKSA DE PATRON DA İŞÇİSİNİ İŞTEN ÇIKARSA IŞÇİ İŞSIZLIK SİGORTASINA BAŞ VURARAK İŞSİZLİK SİGORTASI ALIR ÜLKEMİZDE İSE sadece ışveren İŞÇİSİNİ çıkarırsa işten çıkarılan İŞÇİ işsizlik SİGORTASINA müracaat edebilir Ocak ayında bir yakınım GRİP OLUR hastaneden rapor alır raporu ertesi gün İŞVERENE götürür ışverenı bana mesajla bildirmeliydin der ağır sözler söyler Yılbaşından önce asgari ücret alan yakınıma yılbaşında asgari ücrete göre ücret ödenmıstir BUNA da itiraz etmiş olan yakınım duygusal davranıp işe dönmemiş hem kıdem tazminatından olmuş hem de işsizlik sigortasından yararlanamamıştır/yararlandırılmamıştır ÜLKEMİZDE DE İŞTEN KENDİ İSTEĞİ İLE İŞTEN AYRILANA KIDEM TAZMİNATI VE İŞSİZLİK SİGORTASI ÖDENMELİDİR AKSİ TAKTİRDE VASFLI İŞÇILER DAHİ SÜREKLİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAYA MAHKUM EDİLİR

  • Bin beter olsunlar26 Mart 2020 22:02

    Yerlerde sürünsünler.

  • mehmet26 Mart 2020 17:28

    ula amerika batasın inşallah o kadar mazlumun ahı var. şeytan devlet

  • ghj26 Mart 2020 16:36

    ABD bunu bi atlatsın Çine çok fena yapacak😂

  • Kenan26 Mart 2020 16:25

    Daha bu başlangıç Amerika için. Virüs yeni yeni çoğalmaya başladı ki, bu sayı Ametika da hergün artış olarak ortaya çıkacak. Aldıkları tedbir bence yeterli değil ve de oradaki cogu insanin vucut direnci zayıf bence. Cunku şirketler orada yaşayan ınsanları hazir fast food tarzı şeylere alıştırdı hep ve şimdi de bu kişiler sağlıksız beslenen insanlar kapsamındalar. Virus e yakalanıp atlatma ihtimalleri de zayıflıyor bu sebepten dolayı. Amerika çok zarar görebilir bu virus 'ten dolayı. Ilerleyen zamanlarda ilac ve medical sektörü çok önemli hale gelecek. Önemi de artacaktir. Şuan herşey aşının bulunması ve üretilmesine bakıyor. Umarım bu virus olayını az bir zararla atlatan ülkelerden oluruz

  • ekonomist/stratejist26 Mart 2020 15:55

    Merak etmeyin bizde bunun 4 katını bekliyorum çok yakın zamanda maalesef öyle genç işsizlik oranında büyük bir patlama bekliyorum. Yaz sezonunda bir nebze düşerdi eskiden ama yaz sezonu kara kış gibi geçecek. Üretim ve tüketimin iki yönlü daralması yani ikiz şok dalgasında 1929 Büyük Buhranın bir benzerini bekliyorum ILO dahi bu yönde analizleri var.

  • ekonomist/stratejist26 Mart 2020 18:56

    Houston kardeşim evet o şekilde bekliyorum devamında mali yapının bozulacağına düşünüyorum ve ödemeler dengesinin de öyle. Gerisi zaten ülkemizin kronik ekonomik sorunları baş gösterir.

  • Houston26 Mart 2020 16:38

    2. dalgayı bu şekilde mi bekliyorsunuz sayın üstadım ?

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$26 Mart 2020 15:54

    aracı kurumlar bu krizin fırsat olduğunu neyiniz var neyiniz yok satıp borsaya girin gelecekte milyon dolarlık adam olursunuz diyorlar.be neyin nesidir arkadaşlar.abd issizlik rakamları tarihindeki en büyük haftalık issizlik rakamı olmuş.borsalar ise çoşuyor.şirketler müthiş kar yapacakmış ,müthis bedelsiz vereceklermiş.müthis kar payları vereceklermiş, müthiş satışlar yapacaklarmış.aracı kurum yetkilileri bir bir bloomberg tv çıkıp iyi pompalıyorlar bakalım hayırlısı.ucurumun keneranı her gün bir adım daha mı yapaşıyoruz acep.

  • dkdk26 Mart 2020 16:41

    aracı kurumlar böyle bir ortamda uçacak kaçacak diyorsa mal kitleme için yapıyorlardır daha önceki krizlerde de öyle olmuş burası dipdir artık düşmez derken birden cakmislar aşağıya 😂