E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ısrarını sürdürüyor: Rusya her an işgale başlayabilir---

ABD ısrarını sürdürüyor: Rusya her an işgale başlayabilir

ABD ısrarını sürdürüyor: Rusya her an işgale başlayabilir
16 Şubat 2022 - 23:37 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de yaptığı açıklamada "Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceği bir zaman dilimindeyiz" ifadesini kullandı.

Rusya bu sabahki açıklamasında 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’da bulunan askeri ekipmanın bir kısmını tatbikatların ardından bölgeden çıkarmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Rusya savunma bakanlığı tatbikatların ardından tank ve diğer askeri araçların Kırım’dan çıkarıldığı bir video paylaşıp bazı birliklerin de üslerine döneceğini açıklamıştı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rus ordusunun batı sınırlarındaki konuşlanma düzeni üç, dört hafta içinde eski haline dönecek.

“DAHA FAZLA BİRLİĞİN YOLDA OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Fakat ABD Başkanı Joe Biden 150 binin üzerinde Rus askerinin hâlâ Ukrayna sınırında olduğu uyarısında bulundu. İngiltere de ABD’nin açıklamasına destek vererek, Rus birliklerinin Ukrayna’dan geri çekildiğine ilişkin açıklamaların henüz ikna edici olmadığını dile getirdi.

Ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın kritik askeri birliklerinin Ukrayna sınırından geri çekilmediğini, tam tersi sınıra konuşlandırıldığını belirtti.

Rusya’nın sözleriyle eylemlerinin örtüşmediğini ifade eden Blinken, “(Rus birliklerinin) geri çekildiğini görmedik” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise açıklamasında, “Rusya’nın geri çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil… Birlik sayısını artırdıklarını ve daha fazla birliğin yolda olduğunu gördük” dedi.

PSAKI: RUSYA HER AN İŞGAL EDEBİLİR

Basın toplantısında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin “Ukrayna işgaline yol açabilecek yanıltma operasyonları ya da bahaneler olabilir. Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal edebileceği bir zaman dilimindeyiz” ifadesini kullandı.

Rusya’nın tüm girişimlerine rağmen diplomatik temasların sürdüğünü açıklayan Psaki, Rusya’nın Ukrayna’yı uydurma bahaneler, haberler kullanarak işgal etme planının olduğunu belirtti.

“DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK”

Askeri analistler, Rus birliklerinin geri çekildiğine dair en önemli göstergenin sahra hastanelerinin ve yakıt depolarının kaldırılması ve Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinden gelen ve bu hafta Belarus’ta tatbikat yapacak olan birliklerin binlerce kilometre uzaktaki üslerine geri dönmesi olacağını belirtti.

Rusya güvenlik uzmanı Mark Galeotti, Rusya’nın Ukrayna’ya henüz saldırmamış olmasını Putin’in geri adımı olarak düşünmemek gerektiğini belirterek, “Sahada ciddi manada değişen hiçbir şey yok. Putin dün işgal edebilirdi, yarın da işgal edebilir” dedi.

‘SİBER SALDIRILARI RUSYA YAPTI’ İDDİASI

Öte yandan Ukrayna, dün savunma bakanlığı ve bankalarına gerçekleştirilen siber saldırıdan Rusya’yı sorumlu tutarken, Rusya saldırıyı düzenlemediğini açıkladı. Ukrayna dünkü siber saldırının ülkenin şu ana kadar gördüğü en ağır siber saldırı olduğunu ifade etti.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna gerilimine yönelik müzakere yapılmasından ve diplomasiden yana olduğunu ve Moskova’nın ABD Başkanı Biden’ın görüşme isteğini olumlu bir işaret olarak gördüğünü açıkladı.

2014 yılında Ukrayna toprağı Kırım’ı ilhak eden ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıları destekleyen Rusya, ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmaların alevlenmesi ve Ukrayna’nın NATO’yla yakınlaşmasından sonra Ukrayna sınırına yaklaşık 150 bin asker konuşlandırmış ve ABD, AB ve NATO’dan bazı güvenlik garantisi taleplerinde bulunmuştu.

Belarus'tan 'Rus ordusu' açıklaması

 

NATO: Soğuk Savaş'tan beri ilk kez böyle bir şey yaşanıyor

 

Rusya çekilen askeri güçlerinin görüntülerini paylaştı, NATO inanmadı

 

Rusya Kırım'dan ayrılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seko17 Şubat 2022 08:24

    Abd Bi ülkeyi daha savaşa sokuyor.

  • Yorum17 Şubat 2022 08:00

    Rusya işgale başlamalı dünya kamuoyuna da abd o kadar israr etti ki dayanamadım suç kimde demesi lazım neyse abd nin Rusyanın ukraynayı işgalinden büyük yarar sağlıyacağı kesin AB ABD nin kucağına düşecek bu rolünde rusyaya biçiyor eğer bu savaş olmazsa zaman içinde Rusya avrupaya dahada fazla yaklaşacak NATO işleselliğini yitirecek ve ABD tek başına kalacak ki çinle tek başına baş edemez ve ABD nin sonu ayrıca AB Rusya ile daha güçlü olur abd diye bir şey kalmaz

  • Naim17 Şubat 2022 07:37

    Aşağılık herifler sınırları dışında savaşlar çıkararak gerek silah satışları ile gerekse o ülkenin işgal edilmesi ile varlıklarını sürdürüyorlar.

  • abdullah albayrak17 Şubat 2022 07:35

    ABD UTANMASA UKRAYNA ASKERİ ELBİSEYİ GİYİP RUSYAYA SALDIRACAK NEDEN BU KADAR ISRAR EDİYOR BU İŞGALE ANLAM VERİLMİYOR.

  • Fuat17 Şubat 2022 06:52

    Büyük şeytan, şeytanlık peşinde yine !!!

  • Hasan KAL17 Şubat 2022 03:09

    Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de yaptığı açıklamada "ABD'nın her an yüklü silah satışıyla rekorları kırabilecek, bir zaman dilimindeyiz" ifadesini kullandı.