E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, İran’ın anlaşma açıklamasını yalanladı---

ABD, İran’ın anlaşma açıklamasını yalanladı

ABD, İran’ın anlaşma açıklamasını yalanladı
02 Mayıs 2021 - 21:35 borsagundem.com

Joe Biden yönetiminin İran konusunda ılımlı bir politika izlemesi her gün yeni iddiaları gündeme getiriyor

İran devlet televizyonu Tahran’ın, Washington’un Amerika’da tutulan 4 İranlı’yı serbest bırakması ve dondurulan 7 milyar dolarlık İran kaynaklarının yeniden kullanıma açılması karşılığında, casuslukla suçlanan 4 Amerikalıyı serbest bırakacağını açıkladı.

ABD: ANLAŞMA YOK

Ancak Washington böyle bir anlaşmanın yürürlükte olmadığını belirtti.
İran devlet televizyonu bir İranlı yetkiliye dayandırdığı haberinde ayrıca İran asıllı İngiltere vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in de İngiltere’nin Tahran’ın sahip olduğu askeri malzemelerin borcunu ödediğinde serbest bırakılacağını kaydetti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili de İran devlet televizyonunun haberine çok önem verilmemesi gerektiği mesajını verdi.

İran’la Amerika’nın aralarında bulunduğu Batılı ülkeler, Washington’un 3 yıl önce çekildiği nükleer anlaşmayı canlandırmak için müzakereler yürütüyor.

İRAN UMUTLU

İranlı yetkililer Reuters haber ajansına geçen ay yaptıkları açıklamada kalıcı bir anlaşmaya varmak için ara bir anlaşmaya varılabileceğini kaydetmişti.

Söz konusu ara anlaşmaya ABD yaptırımları çerçevesinde dondurulan İran kaynaklarının yeniden kullanıma açılmasının da dahil olabileceği kaydedilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da Reuters’a yaptığı açıklamada tutuklu takası anlaşmasına varıldığına dair haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Price, İran’da tutuklu olan ya da kaybolan Amerikalılar’ın durumlarını her zaman dile getirdiklerini ve onları aileleriyle buluşturana kadar durmayacaklarını da vurguladı.

Prens Selman'dan İran'a yeşil ışık

 

İran’da mahkumlara Ramazan ayına özel 20 günlük izin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)