E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: İran'da binden fazla kişi hayatını kaybetmiş olabilir---

ABD: İran'da binden fazla kişi hayatını kaybetmiş olabilir

ABD: İran'da binden fazla kişi hayatını kaybetmiş olabilir
07 Aralık 2019 - 14:32 borsagundem.com

ABD İran Özel Temsilcisi Hook, İran’da benzin zammına tepkiyle başlayan gösterilerde binden fazla kişinin ölmüş olabileceğini iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İran Özel Temsilcisi Brian Hook, basına yaptığı açıklamada, ABD’nin ölü sayısıyla ilgili tahminlerinin, haberlerde yansıtılanın çok daha üzerinde olduğunu ve Tahran’ın gerçek bilgileri vermediğini ileri sürerek, “İran rejimi binden fazla kişiyi öldürmüş olabilir.” dedi.

Ölenler arasında çocukların olduğunu ileri süren Hook, gösterilerde binlerce kişinin yaralandığını ve en azından 7 bin kişinin gözaltında tutulduğunu söyledi.

BM İnsan Hakları Temsilcisi: En az 208 kişi yaşamını yitirdi

BM İnsan Hakları Temsilcisi Michelle Bachelet ise son yaptığı açıklamada, İran’daki gösterilerde en az 208 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bachelet, İran güvenlik güçlerinin silahlı göstericilere arkadan ateş açtığını gösteren görüntülerin ellerine ulaştığını bildirdi.

ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler geçiren İran halkı, 15 Kasım'da benzine 3 kat zam yapıldığının açıklanmasının ardından protestolara başlamıştı.

Ülkenin birçok kentinde 3 gün süren gösterilerde kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları tahrip edilmiş, marketler yağmalanmıştı. (Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsa elbistanli08 Aralık 2019 18:40

    Kansizlara bir bakın bunca zaman diğer ülkelerdeki binlerce öldürdüğünüz telef ettiğiniz o masunlar nerelere gittiler şimdi çıkıp bizlere bu mavali anlatıyorlar bebek katilleri öyle kolay değil bu insanlarin sizleri unutması şu an bile hala katledip işkence yapıyorsunuz daha bu neyin masumiyeti hani sizler bir deyim var canavar denilen insanciksiniz

  • mehmet07 Aralık 2019 19:13

    körfez savaşında da 50 bin kişi öldü diyolar ..

  • bir yorum.07 Aralık 2019 18:08

    Yani irandaki insanları siz çok mu düşünüyorsunuz.Sizin insanlığınız YOK.

  • Selahattin Ölmez07 Aralık 2019 17:04

    bir de şimdi kahramanlık rolu oynumaya kurtarıcı olmaya çalışıyorlar.bu ölenler sizler yüzünden öldü.