E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD İran için nükleer kapasiteli 6 bombardıman uçağı gönderiyor---

ABD İran için nükleer kapasiteli 6 bombardıman uçağı gönderiyor

ABD İran için nükleer kapasiteli 6 bombardıman uçağı gönderiyor
07 Ocak 2020 - 04:22 borsagundem.com

CNN INT'a konuşan bir ABD'li yetkili nükleer kapasiteli 6 bombardıman uçağının, İran ile gerginliğin artmasını önlemek için tedbir amaçlı Hint Okyanusu'na gönderileceğini öne sürdü

İran ile gerilimin tırmanması üzerine ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Hint Okyanusu'ndaki Deigo Garcia adasına 6 B-52 tipi nükleer kapasiteli bombardıman uçağı göndereceği iddia edildi.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan bir ABD yetkilisi, İran ile gerilimin daha da tırmanmasına karşı tedbir amaçlı Diego Garcia adasına 6 B-52 uçağının gönderileceğini ifade etti.

Yetkili, İran'a müdahale etmek üzere uçakların hazır bekletileceğini ancak henüz bir operasyon talimatı verilmediğini de belirtti.

Diego Garcia adası Hint alt kıtasının güneydinde ve İran'ya yaklaşık 4 bin kilometre mesafede yer alıyor.

ABD'nin B-52 uçaklarını bölgedeki bir üsse değil de Hint Okyanusu'ndaki bir adaya yollamayı planlama nedeninin, söz konusu adanın İran'ın 2 bin kilometrelik Şehab ve 2 bin 500 kilometrelik Sumar seyir füzelerinin menzilinin dışında kalması olduğu kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mavi kumsal07 Ocak 2020 12:08

    İran yok olacağının farkında.Başka bir ülke suikastı yapsaydı çoktan vururdu.Abd acımaz tarihte çok örneği var

  • solmaz kaleli07 Ocak 2020 09:15

    Demekli nükleer silaha sahip olmanın güçlülük olma göstergesi.elinde nükleer silah olsun kimse sana yan bakamaz.ama abd yi nükleer silaha sahip bir ülke sonunda cezayı keseceğini düşünmekteyim.